Når hjemmearbejde er blevet en ny hverdag – eller hvis du blot har fundet kærligheden ved at arbejde hjemmefra i ny og næ, så er det vigtigt, at du skaber en behagelig og inspirerende oase, hvor du har plads til at fordybe dig i dine arbejdsopgaver. Vi kommer her med 4 konkrete tips til at indrette dit hjemmekontor, så du får det ideelle rum til hjemmearbejde.

Skab rammerne

Det kan godt virke overflødigt at have et hjemmekontor, når trådløst internet gør det muligt at arbejde i sofaen, i sengen eller ved spisebordet. Det kan dog hurtigt føre til, at du arbejder i nogle uhensigtsmæssige stillinger, som kan føre til smerter i ryg og nakke. Det er derfor vigtigt, at du skaber rammer for hjemmekontoret og holder arbejde og bolig adskilt. Der er nemlig mange forstyrrende elementer i hjemmet, som kan gå ind og forstyrre din koncentration og dermed produktivitet. Et separat rum er naturligvis ideelt, men hvis du ikke har det, kan du holde hjemmekontoret separat fra resten af hjemmet med f.eks. en skærmvæg, så du kan dele rummet fysisk op. Husk dog at vælge et sted i hjemmet, hvor du har adgang til naturligt lys, så du ikke bare sidder i et mørkt hjørne dagen lang.

Indret med farver

Farver påvirker vores velbefindende og vores kreativitet – især når vi opholder os et sted i mange timer. Du bør derfor overveje nøje, hvilke farver, du vælger til dit arbejdsrum. Du bør holde arbejdsrummet i lyse farver, da det ikke bliver for dystert på mørke dage, og så bør du også vælge varme og dæmpende farver, så farverne ikke ender med at forstyrre dine øjne. Du kan inddrage farve på mange forskellige måder – også helt uden at gå i gang med at male væggene. Du kan f.eks. indrette med nogle farverige møbler eller nips.

Husk belysningen

Belysningen er absolut vigtig – især hvis du bruger mange timer derinde eller arbejder derinde hver eneste dag. Forkert eller mangelfuld belysning kan nemlig gøre, at du overanstrenger dine øjne, og det vil i sidste ende føre til hovedpine. Du opnår den ideelle belysning ved at kombinere dagslyset med kunstigt lys. Du bør placere din arbejdsplads således, at du sidder med siden til et vindue, og så bør du have kraftige persienner eller rullegardiner til de dage, hvor der er kraftigt sollys. Derudover bør du investere i en god bordlampe, så du kan få koncentreret belysning på skrivebordet.

Giv plads til gode ideer

Selvom du ikke har den store plads at gøre godt med, så skal du ikke gå på kompromis med rod og papir over alt. Det kan være en god idé at have et sted, hvor du kan samle dine ideer, som f.eks. tavler eller whiteboards. Det kan give dig et hurtigt overblik over dine arbejdsopgaver og samle alting ét sted, så du ikke skal gå og lede efter det, du nu skal bruge.

Haubjerg Indretning kan hjælpe dig med den ideelle indretning af hjemmekontor, så du får mest muligt ud af at arbejde hjemmefra.