Mange mennesker starter deres dag med at gå i bad, mens andre slutter den af med det. Derfor er det også vigtigt, at det er en god oplevelse at være i bad. Her er 5 tips til, hvordan du kan renovere dit bad, så det bliver mere stilrent.

Hvad rækker budgettet til?

Det kan overraske mange, hvor hurtigt prisen på en renovering af bad kan stige. Udover de synlige ting i badet, som fliser, armaturer eller brusevæg, skal man også tage højde for de usynlige ting, som rør i væggen. Selvom det kan virke som en billig og smart løsning at købe ind på nettet i stedet, og derved sparepenge, skal man være opmærksom på, at der hurtigt kan mangle noget, og derved gøre det sværere for håndværkeren at gå i gang.

Hav styr på oprydningen

Shampoo, bodylotion og shower gel er altid godt at have tæt på, når man er i bad. Dog kan det hurtigt virke rodet og uoverskueligt, hvis samtlige flasker står stimlet sammen i et hjørne af badet. For at gøre badet pænere og mere overskueligt, kan du derfor overveje enten at have en hylde, hvor flaskerne kan stå, eller købe ensfarvede og ensartede beholdere, der kan hænge på væggen i badet. Det vil både gøre badet mindre rodet at se på, men det vil også gøre det lettere at rengøre gulvet, hvis der ikke er en masse beholdere, man skal tage højde for.

Nye rør og afløb

Når du renoverer dit bad, kan du overveje om badet skal have nye rør og afløb. Der er kommet nye regler, så hvis det trænger til udskiftning, skal alle rørene skiftes ud med pex-rør uden skjulte samlinger, og ligeledes skal gulvafløbet udskiftes. Samtidigt kan du med fordel opgradere dit bad, ved at installere et moderne gulvafløb mod væggen i din bruseniche. Det ser mere elegant og stilrent ud, end mange af de ældre alternativer, hvis afløbet er placeret midt i brusenichen og man utilsigtet kommer til at blokere for afløbet, når man står ovenpå risten.

Hav styr på rengøringen

Udover at badets gulv skal være let at rengøre, kan man også overveje hvilke andre forandringer man kan lave, så badet bliver lettere at holde rent. Hvis du skal have nye fliser eller afskærmninger til badet, kan du med fordel vælge materialer, der skyr vand og kalk. Desuden kræver nogle materialer en mere hårdhændet behandling eller stærke kemikalier for at holdes rene, og det kan være en idé at gå i en stor bue udenom disse.

Få farverige vægge

Mange badeværelser får hvide vægge af hvide fliser, der er lette at holde rene, og som passer til de fleste hjem. Hvis du synes, dit bad mangler farve eller charme, kan du overveje at udskifte nogle af fliserne, så der kommer et andet farvespil ind i badet. Man kan købe fliser i forskellige størrelser, farver og motiver, og derfor vil der være fliser, der passer til dit badeværelse. Hvis du har et lille badeværelse, kan du med fordel vælge store fliser. De kan skabe et symmetrisk look, og få rummet til at virke større. Udover det, vil der også være færre fuger, der kan samle skidt og støv.