Med det rette garderobeskab kan du udnytte pladsen optimalt i dii hjem. Garderobeskabe kommer dog i mange forskellige designs, materialer, med og uden skydelåger samt forskellige opbevaringsmuligheder. Det kan derfor være en jungle hvad man skal vælge. I denne guide får du 7 tips til hvordan du får det bedste ud af garderobeskabet.

Hvad skal op at hænge?

Et godt sted at starte når det kommer til dit garderobeskab, er ved at overveje hvilke typer tøj der skal opbevares på forskellige måder. Overordnet bør du skelne mellem to måder at opbevare tøj på: det som skal op at hænge og det der skal foldes sammen.

Tøj der skal hænge, er typisk tøj som har let ved at krølle. Tænk skjorter, jakker, kjoler og nederdele. En anden fordel ved ting der hænger, er også at du lettere har overblik, så har du plads kan de fleste overdele komme op at hænge.

Hvad skal foldes sammen?

Tøj der skal foldes sammen, er så den anden overordnede kategori. Her er der typisk tale om tøj der let kan strækkes som for eksempel sweatere, t-shirts og lignende. Sammenfoldet tøj fylder dog også en del mindre, så har du ikke så meget plads kan det være smart at overveje, om for eksempel visse skjorter kan foldes. Ulempen er dog at det kan være svært at have overblik over sit tøj, men dette er der råd for.

Skuffer man kan se i

Når det kommer til de sammenfoldede stykker tøj, kan det som sagt hurtigt være svært at have overblik. Der er nogle løsninger for dette. En af disse er gitterskuffer du kan se i. Det at du kan se ind i skufferne fra siden og ikke kun fra oven, er en kæmpe hjælp.

Ulempen kan dog være, at hvis du roder kan du også se rodet. Fordelen ved mere klassiske skuffer er, at hvis d roder kan du bare lukke den. Derfor egner disse skuffer sig måske ikke til mere rodede skuffer som f.eks. strømpeskuffen.

Hylder giver butik-følelse

En anden løsning der stadig gør at du kan se dine ting, er hylder. Hylder kan være supersmarte og giver ofte følelsen, hvis udført rigtigt, af at være i en high-end tøjbutik. Dette udseende kan være ret attraktivt for mange.

Igen kræver det god en god organisationssans og at du holder dit tøj meget opryddet. Ideelt bør du holde dine hylder meget minimalistiske og ikke have for meget derpå, ellers bliver det simpelthen alt for nemt rodet til.

Husk plads til det løse

Når du skal vælge garderobeskabe, har du ofte ting som plads til bukser, trøjer, skjorter, kjoler og så videre i tankerne, men mange glemmer at have god plads til alt det løse. Med alt det løse mener vi alle de småting du gerne skal have i dit garderobeskab.

Dette kan for eksempel være accessoires som solbriller, smykker og ure. Selvom de ikke er superstore, kræver de stadig god plads i din garderobe. Det kan desuden være smart at have plads til forskelligt tøjtilbehør som fnugruller, skopolering og andre ting du måske ikke lige tænker på.

All in one løsninger

Når du har overvejet disse ting når du frem til faktisk at vælge hvordan du skal sætte din garderobe op. En klassisk måde at gøre dette på, er ved at vælge et garderobeskab der har alt i sig, en slags all in one løsning. I disse får du typisk en blanding af bøjlestang, skuffer og hylder, og typisk kan de ret let tilpasses dine behov.

Tag for eksempel Edge by Hammels garderobeskab 1. Med to store skuffer, en stor bøjlestang og tre hylder har du god og varierende plads. Garderobeskabet er desuden stilfuldt udført i hvidt træ og med sorte metalben for lidt mere edge.

Den alternative løsning

Du kan også gå din lidt egen vej og lave en decideret garderobevæg (eller et helt walk in closet hvis du har plads). Her kan du hænge hylder og garderobestænger op så det passer lige til dine behov. Skuffer kan eventuelt også hænges op, eller du kan kombinere hylder og bøjlestange med et mindre garderobeskab.

At inddrage et garderobeskab der måske er lidt for småt til dig er en god start på dette, da du så får noget lukket garderobeplads, og undgår rod. En anden måde at undgå rod, er at gemme garderobevæggen bag et gardin. Dette er en meget elegant måde at gemme sit tøj væk på, når det ikke skal bruges.