At arbejde offshore indebærer typisk, at man skal arbejde på en boreplatform på havet. Det er ofte et arbejde, hvor man udforsker og udvinder olie og gas, som man finder på havets bund. Både faglærte og ufaglærte kan arbejde offshore og opleve spændende og udfordrende arbejdsopgaver. Som ved alt andet arbejde, findes der både fordele og ulemper ved at arbejde offshore.

Ulemper ved offshore arbejde

Arbejdet på en boreplatform har altid været forbundet med en ekstremt farlig arbejdsplads. Ved arbejdet med olie og gas involverer det høje tryk, lave temperaturer og høje støjgener. Derfor er den største udfordring i olie- og gasindustrien, at opretholde de høje sikkerhedsstandarder. Disse standarder indebærer at man tilbyder maksimal beskyttelse til medarbejderne, samtidig med, at man beskytter miljøet.

Derudover kan ekstreme vejrforhold også være en udfordring ved offshore arbejdet. Varierende styrke, retningen af havstrøm og høje bølger kan være med til at gøre arbejdsopgaverne udfordrende og komplekse. Disse udfordringer man kan møde offshore er grundlaget for de høje sikkerhedsstandarder. For at kunne opretholde sikkerhedsstandarderne, skal man igennem nogle kurser kaldet GWO kurser. Disse kurser udbydes for eksempel af Global Wind Academy og er med til at gøre medarbejdere bevidste om sikkerheden og hvordan de skal agere.

Fordele ved offshore arbejde

Ved offshore arbejde er der i særdeleshed også fordele såsom spændende og anderledes arbejdsopgaver og gode lønninger. Derudover bidrager offshore arbejdet også til et stærkt og iøjefaldende CV til fremtiden. Offshore arbejdet kan betyde at man både kan arbejde i farvandene omkring Danmark og de mere eksotiske farvande.

Den gode løn og de begrænsede muligheder for at bruge penge imens man arbejder offshore, gør det muligt at spare en masse penge op, så man har mulighed for at lave en god opsparing til sig selv. På den måde kan man sikre sig selv i fremtiden. Derudover kan arbejdet offshore også være med til at gøre dine fremtidige jobsøgninger lettere. Offshore arbejdet er nemlig noget, som arbejdsgivere ligger mærke til, da der ikke er særlig mange, som har prøvet at arbejde i den branche. På den måde bidrager offshore arbejdet til et usammenligneligt og stærkt CV.