Hvis du går rundt med en lille iværksætterdrøm i maven og godt kunne tænke dig at starte din egen webshop, så er du kommet til det rigtige sted. Danmark er et fantastisk land, når det kommer til at tage chancen, hoppe ud i det ukendte og starte op som selvstændig. Der er masser af hjælp, støtte, penge og rådgivning at hente, og det danske marked er mere konkurrencedygtige end de fleste. At starte sin egen webshop med vanter, make-up eller udstyr til ski er i realiteten meget simpelt, og uanset hvilke interesser du har, så er der nogen derude i det lille land, som mangler netop dét, som du gerne vil sælge. 

En kort guide til at komme godt i gang 

Vi har samlet en lille guide til, hvordan man nemt og hurtigt kan komme godt i gang med sin egen hjemmeside og webshop. Man behøver hverken at have erfaring med det, eller at have komplekse IT-kundskaber, og derfor kan du komme nemt i gang via de følgende fire steps. 

  1. Find et program, som du kan bruge til at starte din webshop op. Det kan eksempelvis være WordPress, som er et meget enkelt værktøj, der er nemt at finde rundt i. 
  2. Vælg dit favoritdesign, og beslut dig for, hvordan du gerne vil have dit udtryk på din hjemmeside. WordPress tilbyder en masse forskellige designskabeloner, så det er nemt at finde et, som man godt kan lide, og som passer netop til den butik, du gerne vil starte op. Man kan nemt tilpasse sit udtryk i WordPress, således at du kan personliggøre dit design med det rigtige logo, farve og billeder. 
  3. Sørg for at hjemmesiden indeholder alle de sider, som du ønsker at tilbyde dine kunder. Det er en god ide at starte med at skrive en liste over emner, man vil dække på webshoppen, og de klassiske faner som “om os,” “kontakt” og “produkter” er en rigtig god start. 
  4. Så er du klar til at byde kunderne indenfor! Fyld webshoppen op med alle dine produkter, og nu er du klar til at give den gas og lancere din hjemmeside, så kunderne kan finde dig.

Synes man alligevel, at det er svært at finde hoved og hale i det hele, så er der rigeligt med gratis hjælp til webshop at finde på nettet. Tusindevis af mennesker har taget dette spring før dig, så erfaring og læring er der rigeligt at hente af. Det handler bare om at spørge.