Jagten på den perfekte bolig kan være lang og svær, og der skal tages rigtig mange beslutninger. Det er derfor en god idé at man fra første tanke om boligkøb allerede gør sig nogle klare tanker, så man har god tid til at vende så mange muligheder som overhovedet muligt, inden man står og skal flytte for alvor.

I denne artikel giver vi 3 tips, som har til formål at gøre boligjagten lidt mere overskuelig, og som sørger for at du finder netop det hjem, som opfylder så mange af dine behov som overhovedet muligt.

 

Tag til så mange fremvisninger som muligt

Inspiration opstår ikke af sig selv, og derfor gælder det om at søge så meget inspiration som muligt – lad det være på internettet eller i virkeligheden. Det er dog klart at foretrække, hvis man kan komme ud og føle på et hus og dens dynamik. Hvordan føles et køkken-alrum kontra en aflukket stue og separat køkken? Hvor højt skal der være til loftet? Beslutninger som disse skal man føle på, før de kan tages.

Lav en liste med krav der ønskes indfriet

En anden god ting man skal gøre, er at lave en fysisk liste, hvor man skriver alle ens ønsker ned – gerne nummeret fra vigtigst til mindre vigtigt. Det kan f.eks. godt være, at det kunne være fedt med et stort solsejl på terrassen, men det kan aldrig blive afgørende for at om vælger netop det hus eller ej, fordi man jo altid selv kan tilkøbe det eller bygge noget tilsvarende.

 

Friheden ved at bygge selv

Er det meget svært at finde drømmehuset på boligmarkedet kan man altid lede efter en byggegrund, hvilket giver frihed til at bygge lige netop det hus som man ønsker. Det kræver lidt mere arbejde og flere beslutninger skal tages, men resultatet bliver oftest også derefter.