Hvilke byggematerialer skal man benytte sig af, hvis man skal bygge hus, legehus, garage eller andet? Det er et spørgsmål der er svært at svare på, da der kan være mange forskellige argumenter for at bruge det ene eller det andet. Først og fremmest kommer det an på hvad du skal bygge, og hvilket formål det skal have. Dernæst kan pris også have noget at skulle sagt, så det er derfor en god idé at sætte sig ned, inden man ræser ud og køber en masse, at få lagt en detaljeret plan over hvad man skal bruge, og hvad der bedst kan betale sig.

Træ

Træ har gennem historien, været et af det mest benyttede materialer til at bygge med, og det bliver stadig hyppigt brugt, den dag i dag. Træ er et alsidigt materiale og kan benyttes til utroligt mange formål. En anden fordel ved træ, er at det ikke er lige så dyrt som andre materialer som jern, og sten, i hvert fald ikke hvis man bruger tid på at undersøge priser. Det kan f.eks. være en dyr fornøjelse at købe træ i et byggemarked.

Sten

Sten er et andet materiale, som har været brugt i flere tusind år, til at bygge vores huse, slotte og andre former for bygninger. I dag bruger vi mursten, i stedet for kampesten som har været den foretrukne type sten. Fordelen ved mursten er, at de er billige og lave og at de kan holde i rigtig mange år, i nogle tilfælde hundreder af år. Ulempen er dog, at det kan være en dyr fornøjelse, hvis man beslutter sig for at bygge sit hus i mursten. Her kan det også være fordelagtigt at undersøge priserne, de forskellige steder.

Jern

Et nyere materiale, når det kommer til bygningskonstruktioner, er jern. Jern bliver for det meste brugt til at bygge større bygninger, så som store ejendomme, højhuse og andre typer kommercielle bygninger. Fordelen ved jern er, at det er utroligt stærkt og robust, og dermed kan holde i mange år, under mange forskellige forhold. Jern er dog det dyreste materiale af de tre nævnte, og det kan være derfor at man ikke ser det så meget, andet end ved de helt store byggerier. En af de få ulemper ved at bygge med jern, er at det er utroligt tungt, og kræver en del udstyr at skulle flytte rundt på, og ikke mindste bygge med. Det kan derfor være en fordel for dig at holde dig til træ eller sten.