Hvis det er glæden ved at høre dine skønne unger grine, minderne fra hele livet, som du deler med dine søskende, eller følelsen af tryghed ved at mærke din partners tilstedeværelse, der får dig igennem selv de længste dage, så er der noget, der tyder på, at du er et rigtigt familiemenneske.

Måske er du også så meget familiemenneske, at det ofte er mudrede gummistøvler eller legoklodser i alle kroge, der fylder i dit ellers så fine hjem.

Men du kan sagtens få plads til både din familie og til at have et fint og personligt hjem.

Der findes nemlig masser af eksempler på personlige måder at dekorere dit hjem på, som minder dig om, hvem det er, der betyder mest i dit liv, og som samtidig ser godt ud. Nogle af disse eksempler får du her.

Fingertryksplakater

En fingertryksplakat er bogstaveligt talt en måde for dine venner og familie at sætte deres fingeraftryk i dit hjem.

Sådan en plakat leder nemlig op til, at alle kan få lov at sætte deres fingeraftryk på en fin og meningsfuld måde, der samtidig også kan passe ind i en stilfuld indretning.

En populær type af fingertryksplakat er den, hvor motivet er et flot træ. Her udgør fingeraftrykkene bladene på dette træ.

Hvis du har et bestemt farvetema derhjemme, kan du desuden selv vælge hvilken farve blæk, du vil bruge.

Denne type plakat er oplagt at tage i brug til en stor begivenhed som for eksempel et bryllup eller en barnedåb. Her er det nemlig meget naturligt, at de vigtigste personer i dit liv er samlede på en gang. På den måde kan du altså både få et personligt præg fra dine nærmeste og et minde om en særlig dag.

Babyaftryk

En anden form for aftryk der også kan pynte i ethvert familiemenneskes hjem, er et babyaftryk.

Det er nemlig bare med at holde fast i den magiske, første tid af dit barn eller barnebarns liv, mens du kan. En sød måde at gøre det på, er ved at lave et aftryk af barnets fod eller hånd.

Før du får set dig om, vil det kære lille barn nemlig blive større, og så er det hyggeligt at kunne se tilbage på en anden tid.

Denne form dekoration er yderst personlig, men samtidig er den også stilren og minimalistisk, så den ville sagtens kunne passe ind i din indretning også om mange år.

Familiebilleder

Noget der naturligvis heller aldrig slår fejl, er det klassiske familiebillede.

Der er mange forskellige måde du kan gøre det på. Du kan for eksempel slæbe hele din nærmeste familie med til fotografen for at få taget et familieportræt, eller også kan du vælge at fremkalde nogle af dine yndlingsbilleder fra mobilen.

Nogle gange er du jo bare lige heldig at fange et godt motiv.

Det er faktisk også muligt at købe en trådløs printer, så du selv kan gøre det. Sådan bliver det også nemmere at vælge billeder til og fra, efterhånden som du får taget flere af dem.