Tiden er kommet, du er på jagt efter en ny bolig. Dage bliver brugt på at undersøge markedet for det potentielle nye drømmehus. Drømmehuset kan gemme på store uforudsete udgifter, som kan føre til ubehagelige overraskelser, som kan påvirke økonomien. Du kan derfor læse mere her, hvad du skal være opmærksom på, når du køber hus.

Inden køb af bolig

Inden du skriver under på en købsaftale, skal du tjekke op på følgende ting:

  • En større uventet overraskelse kan være, at boligen skal have separatkloakering, hvilket kan løbe op i flere tusinde kroner.

  • Selvom boligen kan være stor, og det lade til, du kan bruge hele huset til beboelse, men her kan du tage fejl. Nogle steder i boliger kan der være ulovlig beboelse. Dette betyder, at rummene ikke er godkendt af kommunen. Ydermere kan boligen have en kælder, men en kælder skal opfylde en række krav for, at den er godkendt som beboelse. Sæt dig derfor nøje ind i disse ting.

  • Få fagfolk med ud og kig på boligen. De kan få øje på specifikke ting, som du nødvendigvis ikke selv har været opmærksom på bl.a. taget. Sørg for, at taget på boligen ikke skal skiftes på kortere sigt, da det er en dyr post.

  • I kældre ses en tendens til fugt, hvilket kan resultere i skader på huset. Hvis der opstår fugt i kælderen, er det vigtigt, du får dette underkontrol med det samme. Udover der kan være fugt i kælderen, kan der være fugt på badeværelset. Tjek derfor efter eventuelle revner på badeværelset.

Istandsættelse

Sommetider kan køb af ny bolig byde på en større eller mindre istandsættelse, hvis dette er tilfældet, skal du sørge for at købe materialer ind. Det er altid godt at have f.eks. lynkoblinger, find lynkoblinger her, og maling liggende. Du ved aldrig, hvornår behovet opstår. Lynkoblingerne kan du risikere at bruge, hvis den gamle er ødelagt.