Den vintage livsstil er vokset betydeligt i popularitet gennem de seneste par år. Det gælder både vores levemåde, men også i særdeleshed vores stil, både mode- og indretningsmæssigt. Specielt indretningen tager denne guide et dyk ned i – for hvordan indretter man i vintage stil?

Vintage interiør

Der findes flere forskellige møbler, er er kendt for at bære et vintagepræg. Et af de møbler er det klassiske vitrineskab, der består af et almindeligt skab med glaslåger. Det gode ved et vitrineskab er, at de kan bruges i stort set hele boligen – på værelset, i stuen eller i køkkenet. I gamle dage blev det ofte brugt til det fine stel eller arvestykker, hvor mange i dag opbevarer andre smukke ting. For mere inspiration kan du tjekke disse smukke vitrineskabe hos Nordlyhome!

Du kan også vælge antikke skriveborde, sofaer, stole eller borde – de bærer alle hvert deres særpræg.

Kunst og dekoration

Kunstværker og diverse dekorationer spiller uden tvivl også en stor rolle i forhold til din vintage indretning. Det kan være alle mulige ting – skulpturer, billeder eller malerier. Især bybilleder er populære motiver. I hvert fald bidrager disse elementer en stor del af det samlede billede.

Gulvbelægning og belysning

I ældre tid var belysningen slet ikke lige så kraftig, som den i mange tilfælde er den dag i dag. Hvis du vil søge efter vintage belysning, skal du finde lamper, der giver et dæmpet skær – og gerne med en farvet skærm.

Gulvet er ofte belagt med et tykt gulvtæppe, der giver et varmt og blødt fundament i dit hjem. Det er behageligt at bruge, og så ser det pænt ud. For dig handler det selvfølgelig udelukkende om, hvad du ønsker at have i boligen.