Ingen gider at have et tomt rum i deres bolig. Derfor bliver disse rum ofte brugt som depot eller et gæsteværelse, der stort set aldrig er i brug. Den lukkede dør har stået lukket i årevis, da rummet i bund og grund er overflødigt.

Det er en skam. Intet hjem bør spilde deres dyrebare plads på noget, som ikke giver familien større værdi i hverdagen. Det er her, at din opfindsomhed og fantasi skal i spil. Der er utallige måder at bruge et lokale på, som er langt bedre end idéen om et depot eller et uberørt gæsteværelse. Find inspiration i vores forslag, og kom et skridt nærmere på dit nye yndlingsrum i hjemmet!

Hjemmebiografen er en overset mulighed

I alle luksushjem i de store Hollywoodfilm er der et kæmpe rum, der stort set er identisk med salene i den lokale biograf. Derfor kan det virke fuldstændig urealistisk at skabe sin egen mini-biograf i sit eget hjem.

Lad være med at bruge både tid, penge og en masse kræfter på at slæbe store biografsæder op i rummet. Der er ingen grund til at gøre rummet så eksklusivt som de hjemmebiografer, der bliver brugt i film.

Med en god projektor, behagelige sækkestole og mørklægningsgardiner har du det basale for en hyggelig, simpel og fungerende hjemmebiograf. Hvis du vil gøre ekstra ud af oplevelsen samt lydisolere lokalet en smule, så kan du eventuelt bruge Molton Stof. Denne type scenetekstil kan du montere langs væggene, sådan du får den fulde biograffornemmelse.

Dediker rummet til din hobby

Det er næsten forkert at påstå, at man har et ekstra lokale til rådighed. Du bør så vidt muligt sørge for, at ethvert rum i hjemmet har et formål. Dette gør du ved at lave et overflødigt rum om til et lokale, hvori du hellere end gerne vil benytte flere af dagens timer.

Derfor er det oplagt at lave rummet om til dit nye hobbyrum. Det kan være her, du øver dine færdigheder inden for maling, musik eller snedkeri. De fleste ville ønske, at de havde et rum udelukkende til deres hobby.

Der er selvfølgelig grænser for, hvilke hobbyer du kan klemme ind i rummet. Langt hen ad vejen er det dog muligt at opnå det meste. Selvom en hobby som golf normalt kræver store områder, så kan du sagtens øve din svingteknik med en golfsimulator i dit nye hobbyrum.

Arbejd hjemmefra med et hjemmekontor

Hvor de to tidligere forslag primært omhandler fornøjelser, kan du også vælge en mere praktisk tilgang til det overflødige lokale. Med et hjemmekontor får du et rum, der giver dig de bedste forudsætninger for, at du får en produktiv arbejdsdag.

Der er frie tøjler her. Der er ikke længere en uengageret topchef, et urimeligt budget eller strikse regler, der bestemmer over dine foretrukne arbejdsvilkår. Du kan indrette dit nye hjemmekontor præcis efter dit hoved.

Ved at dedikere et rum til arbejde slipper du også for at tage arbejdet med ind i soveværelset, køkkenet eller stuen. Din underbevidsthed bliver vant til, at arbejdet foregår inde i dette lokale. Når du lukker døren til kontoret, lukker du ned for dagens arbejde.