Penge er noget som de færreste af os snakker højt om. Der er en form for tabu omkring penge. Det er flovt og skamfuldt hvis du skylder for mange penge væk. Og det er for arrogant, hvis du tjener og har for mange penge på bankbogen. Uanset hvilken situation du befinder dig i, så kan der blive kigget skævt til dig. De færreste gider hverken at høre om økonomiproblemer eller alt for store succeser, som kan sætte misundelse i gang.

Hvad er restancer?
Hvis man har lånt nogle penge, og ikke tilbagebetaler til aftalt tid, så er man i restance med sin gæld. Men har altså noget gæld, som man ikke har fået betalt i tide.

Det er ikke tabu at have gæld. Dette har de fleste af os. Men det er vigtigt, at man overholder de aftaler, som man har fastlagt. Lån derfor aldrig flere penge end du kan tilbagebetale.

Gode råd til gæld og udestående

  • Ignorere aldrig din gæld. Dette er nærmest det værste, som man kan gøre. Hvis man blot skubber gælden til side, kan det hurtigt løbe op i endnu større gæld. Ens kreditor kan nemlig opkræve rykkergebyrer – og i værste fald kan man ende i inkasso, som sætter en i en vanskelig situation.

  • Lav nogle gode aftaler med kreditor. Sig i god tid, hvis det aftalte tidspunkt ikke er realistisk. På denne måde indgår man et godt samarbejde, som ikke ender i større gæld.

  • Hold et overskueligt budget. Dette er kernen til en sund økonomi. På denne måde er du altid sikret, at du kan afvikle på din gæld hver eneste måned.

  • Lån aldrig flere penge for at betale din nuværende gæld. Dette kan ende i en utrolig ond cirkel, som du aldrig kan komme ud af igen. Kontakt derfor altid kreditor før du gør noget forhastet.