Når det kommer til strøm og strøminstallationer, kan det hurtigt blive en noget overvældende affære for en almindelig person. For selvom der er mange der har lært de allermest basale udfordringer med el i hjemmet – så er det faktisk ikke alle projekter du bør håndtere selv. Med andre ord, du skal have fat i en professionel. Men til hvad og hvordan finder du den bedste til opgaven?

Der er grænser for, hvad du selv må klare

Når det kommer til el og strøm er der mange små projekter du godt selv må ordne. Dog skal du selv være sikker på, at du både har styr på hvad du egentlig skal gøre og har det rigtige værktøj til projektet. Overordnet set må du gerne klare det selv, så længe projektet er under 250 volt. Du må altså gerne selv sætte en lampe i loftet – eller eksempelvis udskifte dine lysdæmpere.

Hvis din konkrete opgave overstiger 250 volt, så skal du have fat i en elektriker. Det er både et spørgsmål om din personlige sikkerhed og om selve lovgivningen på området.

Sådan finder du en god elektriker

Den gode nyhed er, at der ofte er mange firmaer at vælge i mellem – så at finde et der kan hjælpe dig, er ikke et problem. Men hvordan finder du den bedste? Her er der et par overvejelser du kan gøre dig.

Lav en oversigt over hvad du skal have hjælp til. Er det et stort eller lille projekt? De fleste elektrikere kan hurtigt komme forbi og tilkoble en ovn, men skal der flyttes strøm er sagen en ganske anden.

Lav noget research hjemmefra. Der er mange at vælge mellem, så undersøg hvilken der er den bedste for dig. Spørg gerne venner og familie, eller undersøg gerne anmeldelser på google.

Ring til forskellige og spørg efter et prisoverslag.