Den mest populære måde, hvorpå du kan blive en lillebitte fisk, i det store World Wide Web hav, er ved at få din egen WordPress hjemmeside. Der er mange forskellige opfattelser af præcis, hvor stor en andel af Internettet, der reelt set bygger på WordPress-platformen, men estimaterne ligger typisk et sted imellem 34-43%.

Kender man ikke allerede til teknikken bag de mange sider og webshops, så kommer her en kort præsentation af WordPress i den korte form.

WordPress startede som en open source CMS (Content Management System) platform til blogs, og med en klar mission om at demokratiserer ”folkets” udgivelsesmuligheder online. Derfor skulle platformen kunne etableres af flertallet, og derfor have lave opstartsomkostninger og være så intuitivt, at selv mennesker uden programmeringserfaring kunne benytte platformen og få et hæderligt resultat ud af det. Sidenhen er WordPress platformen vokset og blevet meget andet et redskab til bloggere, i dag kan du skabe langt det meste med en WordPress side, og især WooCommerce plugin’et til e-commerce har fået stor succes.  

 

En WordPress hjemmesider bør serviceres

Krig i Europa og inflation i mange af verdens lande har betydet, at mange WordPress hjemmesider har oplevet en besøgsnedgang og færre kundehenvendelser i 2022, men hvis ikke du har optimeret din hjemmeside over årene, så kan en professionel optimeret udgave måske betyde, at du vil kunne se din konverteringsrate blive forbedret i en sådan grad, at du ikke vil opleve en tilbagegang. Mange selvstændige, der er startet ud med en hjemmeside med et minimalt budget, vil opleve at der oftest ligger et stort uudnyttet potentiale for deres hjemmeside, som endnu ikke er udforsket. Du kan derfor øge dine hjemmesides performance meget nemt, blot ved at få nye øjne til at kigge på den, og se på hvilke tiltag, der kan gavne din forretning.

 

En WordPress hjemmeside kan vækste med dig

Vi fangede mangeårige WordPress-udvikler, Kristian Høgh Kristensen, til en kort snak om, hvad fordelene ved at skræddersy WordPress til forretningen, og ikke omvendt:

”Den store erfaringsbase som WordPress har opbygget over årene, har gjort dem i stand til at skabe nogle designs/templates, som vil være en god begyndelse fra mange mindre startups eller små enkeltmandsvirksomheder, som bare skal kunne findes på nettet. Udfordringerne opstår i det hårde digitale konkurrencefelt, hvor parametre såsom at differentiere sig, fremstå troværdig og brugeroplevelsen, er afgørende for succes.” udtaler Kristian Høgh Kristensen, som til dagligt udvikler hjemmesider i WordPress i eget webbureau.

”Vil du opnå fuld kontrol over budskab, visuel identitet og funktioner, så kommer du ikke udenom at arbejde i en skræddersyet løsning, hvor der skal kodes – Her vil du kunne opnå fuld frihed, som kan bidrage til en bedre konverteringsevne. En WordPress bygget udelukkende med brug af templates og plugins, vil på et tidspunkt møde nogle begrænsninger, som ikke er fordrende for din forretnings vækst.”