Det er blevet populært med el-løbehjul, og mange har allerede prøvet af fræse ned ad gaden uden at skulle sætte foden ned en eneste gang. De er ikke kun for børn, men er blevet et godt redskab til at komme hurtigt rundt for en bred målgruppe.

Til transport

Et el-løbehjul er et godt alternativ til en cykel, hvis der er langt til og fra skole eller arbejde. Det er en hurtig måde at komme igennem byen og giver dig samtidig en god frihed i forhold til en cykel eller en scooter. Derudover er det et hyggeligt transportmiddel, som man også fint kan køre en tur på om eftermiddagen for at komme ud i naturen eller se bylivet. Du kan få et el-løbehjul med lys, så du kan køre både tidlig morgen og sent om aftenen. Løbehjulet kan også foldes sammen, så hvis du har en længere tur med bus eller tog, er det nemt at tage det med. Klik her for at finde et el-løbehjul, og læs mere om alle de nyeste funktioner. Du kan også få en app på telefonen, der giver dig endnu flere funktioner til dit el-løbehjul. Det giver blandt andet mulighed for at låse det.

Funktioner

Et el-løbehjul kan køre op til 20 km/t, så du kommer hurtigt frem uden stort besvær. Batteriet i el-løbehjulet holder cirka 25 km. Derefter skal det oplades, hvilket kan gøres i almindelig stikkontakt. Det tager kun 4 timer, før batteriet er helt ladet op. På styret er der et LCD-display. Det viser din hastighed, batteritilstanden og hvilket gear du kører i. Så ved du altid, hvornår det er tid til at lade op, og hvornår det er tid til at sætte farten ned. Der er et almindeligt gear og et eco-gear på løbehjulet. Når du kører i eco-gear, bliver tophastigheden mindre, men du kan køre længere på batteriet. Det kan være en god idé, hvis du har længere på arbejde end 10 kilometer eller tager nogle ærinder på vej hjem. På el-løbehjulet er der en skivebremse. Det virker som på en cykel, hvor du trykker ind på håndtaget. Det bremser hurtigt og effektivt uden at bremse for hårdt op, så du ryger frem. Derudover er der en motorbremse. El-løbehjulet har derfor god bremseevne og er sikkert at bruge, så længe du overholder færdselsreglerne. Det anbefales dog, at du øver dig og vænner dig til el-løbehjulet på ubefærdede veje.