Jeg tør vædde med, at det første, du tænker, når du tænker på strik, er en bedstemor i en gyngestol i et hyggeligt hjørne med sine strikkepinde og garn. Hun strikker en sweater til dig langsomt. Det er en almindelig antagelse. Men du skal ikke tænke, at strik kun er for gamle damer. Det er underholdning for mennesker i alle aldre og alle køn. Folk strikker af forskellige grunde. Her er nogle af de bedste grunde til at begynde med at strikke.

Du får et bedre helbred

Gentagende, rytmiske strikkebevægelser sænker blodtrykket, hjertets arbejdsbyrde og niveau af stresshormoner. Det har en beroligende effekt på dit sind og giver dig følelsen af fuldendelse og tilfredsstillelse. Det eneste du skal huske at have opmærksomhed omkring, er din kropsholdning og sørge for god belysning. Du har da ikke lyst til at beskadige din ryg eller dine øjne, vel?

En terapeutisk hobby

At strikke kan være utroligt godt for dit sind. Det kan være med til at lette angst omkring altmuligt i dit liv, om det er en eksamen eller et nyt projekt på arbejdet. Det vil hjælpe dig med at slappe af og samtidigt styrker det også din koncentration. Det er som at komme ind i et meditativt stadie. At tænke kreativt og at bruge hjernen udløser dopamin i hjernen, som dermed virker som et naturligt antidepressivt middel. Det er derfor du føler dig mere lykkelig og glad efter du har strikket.

Det gavner hånd-til-øje koordination

Selvom god koordination mellem dine hænder og øjne ikke er nødvendigt for dit arbejde, så kan du stadig bruge træningen i andre aspekter af dit liv. Det er en kompliceret proces. Som resultat af denne træning, får du bedre hukommelse, reaktionstider og effektivitet. Du kan nyde alle disse fordele ved at strikke. Start i dag og køb garn i din nærmeste butik.