Det skal være sjovt at hoppe på trampolin, og det er det da også i langt de fleste tilfælde. Dermed ikke sagt, at det er helt ufarligt at færdes på en trampolin. Uheld kan ske, og de sker jævnligt rundt omkring i landet, men det er faktisk muligt at forebygge langt de fleste uheld.

I dette blogindlæg vil du få en række gode idéer til at sikre din trampolin – til glæde for både dig og dine børn. Det er idéer, der kan realiseres, uden at det er nødvendigt at tømme hele bankkontoen. Nogle af idéerne kan sågar realiseres helt uden omkostninger.

Udskift de ødelagte og rustne trampolinfjedre

Uanset hvor god og kvalitetsrigtig en trampolin du køber til haven, så vil du opleve, at fjedrene på trampolinen ruster eller på anden vis går i stykker på et eller andet tidspunkt. Når dette sker, er det vigtigt, at du skrider til handling. De ødelagte eller rustne trampolinfjedre skal nemlig udskiftes hurtigst muligt.

Fjedre til trampolin findes i rigtig mange afskygninger, hvorfor det er vigtigt, at du får fundet de helt rigtige. Fjedrene skal være kompatible til din trampolin, og så skal kvaliteten selvfølgelig være i top.

Investér i et robust sikkerhedsnet

Det er ikke et lovkrav at udstyre trampolinen med et sikkerhedsnet, men det burde det måske være. Det kan nemlig gå rigtig galt, hvis brugeren af trampolinen mister balancen eller ryger ud af kurs, hvis der ikke er et net til at redde vedkommende.

Under alle omstændigheder vil et sikkerhedsnet være et godt køb, hvis man gerne vil optimere sikkerheden på trampolinen.

Lær dine børn om de gode trampolinråd

Og her kommer så et af de gode råd, der ikke koster en krone.

Rådet går på at lære dine børn om de gode trampolinråd. Det er bl.a. værdifuldt at lære børnene, at det kun er tilladt at hoppe én ad gangen. Derudover skal børnene lære, at man kun må færdes på trampolinen i strømpefødder eller med bare fødder.

Bærer man sko på en trampolin, så risikerer man nemlig ikke kun at beskadige trampolinen. Skoene gør det typisk også sværere at holde balancen, og det gør det selvsagt farligere at hoppe på trampolinen.

Grav trampolinen ned (hvis muligt)

Er der mulighed for det, så kan det være en rigtig god idé at grave trampolinen ned. Formålet er selvfølgelig at sikre en så lav faldhøjde som muligt. Højden på trampolinen kan nemlig have noget at sige, hvis brugeren falder ned fra trampolinen.

Har du ikke allerede købt en trampolin, så kan det varmt anbefales at købe en nedgravet model. Der er godt nok nogle ekstra omkostninger forbundet med monteringen, men det er det hele værd.