At blive forælder er måske noget af det smukkeste et menneske overhovedet kan opleve, og det bør også afspejle sig i indretningen af jeres bolig. Hvis I har en baby på vej, er det derfor afgørende, at I gør jeres hjem klar til den lille ny, og kom gerne i gang med det i god tid. På den måde kan I nyde indretningsprocessen og have det sjovt uden at skulle løbe rundt og stresse de sidste uger, inden barnet bliver født.

Børneværelset

En baby behøver ikke nødvendigvis have sit eget værelse, men hvis I har plads til i boligen, kan det være en god idé at tænke lidt over. Når barnet bliver lidt større, vil det nok ønske at have sit eget værelse, og derfor kan I lige så godt komme det i forkøbet. Samtidig kan I undgå, at I begge bliver vækket om natten ved at installere en babyalarm, som I skiftes til at holde øje med. Værelset skal selvfølgelig også indeholde det nødvendige babyudstyr, så jeres barn altid kan have det trygt og rart. Babyudstyr inkluderer for eksempel en god seng, et puslebord, dyner og puder.

Fokuser på sikkerhed og kvalitet

Sikkerhed og kvalitet er de allervigtigste nøgleord, når man skal indrette sit hjem til en baby. Mange af de ting vi omgiver os med i dagligdagen, kan være farlige for et lille barn at putte i munden, så sørg for at være forsigtige lige fra starten. Hvis I har førstesal i huset, er det for eksempel smart at installere en låge ved trappen, for her kan en ivrig tumling nemt komme slemt til skade. Det er heller ikke nogen god idé bare at købe den første og den billigste babyseng, I får øje på – når det gælder jeres barn bør sikkerhed og kvalitet komme før alt andet.