Hvad er den rette printer til hjemmet? Vi kan måske starte med at afgrænse det negativt ved at sige, at du i hvert fald ikke har brug for nogen enorm model, der står på gulvet og er beregnet til at kunne imødekomme printforespørgsler fra et helt kontormiljø. Du kan slippe med en mindre (og billigere) løsning. Nå, hvad er næste skridt i forhold til at afklare, hvad en ny printer skal kunne? Billedkvalitet.

Glem sort/hvid-printere

Det giver ikke mening at spørge, om din nye printer skal kunne printe i farver, eller om det nu er nok med sort/hvid. For du skal virkelig lede længe for at kunne støve en model op, der kun kan printe med sort blæk. Og hvis du kan det, står du med den hovedpine at finde ud af, om sådan en gammel sag overhovedet supporteres (altså kan repareres mv.) længere. Så skel til billedkvaliteten i stedet.

Find et stort udvalg i printere

Tjek et stort udvalg i printere, hvis du ønsker at blive klogere på, hvordan at de forskellige printere adskiller sig fra hinanden, hvad gælder billedkvalitet. Generelt kan det siges, at laserprintere giver bedre resultater, og de har også den fordel, at de bruger toner, der ikke på samme måde som blæk tørrer ud. Til gengæld så er laserprintere dyrere end blækprintere, og toner er ofte dyrere end blæk.

Hvad med en mobil printer?

Har du overvejet at få en mobil printer? Altså ikke en mobil, der printer, men en printer, du kan have med dig på farten? Sådan nogle kan du sagtens finde til udskrivning af dokumenter. Og selvom at de ikke just passer i lommen, er de alligevel nemme at have til at ligge i bilen eller at have til at stå på en skabshylde. Overvej sådan en model, hvis du har behov for at kunne printe fra hvor som helst.