Hvis du skal til at vælge gulv til hjemmet, er det vigtigt, at du træffer det rette valg. Hertil er der en masse spørgsmål, som du kan stille dig selv, inden du tager en beslutning. Herunder får du således en lille guide til at vælge det rette gulv til dit hjem.

Undersøg forskellige gulve: Betongulv, polyurethangulv, trægulv osv.

Der mange slags gulve, som du kan vælge imellem. Derfor er det en god ide at undersøge de forskellige gulve for at finde ud af, hvad der passer til dine ønsker og krav. Du kan for eksempel vælge et polyurethangulv, betongulv eller et trægulv.

Hvilket look passer til indretningen?

Gulvets udseende spiller en stor rolle for mange, når de skal vælge det rette gulv til boligen. Du kan således også prøve at finde ud af, hvilket slags gulv der vil passe godt til din boligindretning. Det kan for eksempel være, at et trægulv vil passe godt til de møbler, du har i boligen.

Skal det være nemt at rengøre og vedligeholde?

Det kan også være, at du har nogle krav til, hvor nemt gulvet skal være at rengøre og vedligeholdes. Det er måske ikke alle, der har tid eller lyst til at bruge masser af tid og kræfter på at gøre gulvet rent derhjemme.

Du kan således vælge et gulv, såsom et polyurethangulv, som er nemt at rengøre og vedligeholde, hvis dette er noget, du prioriterer.

Skal det være slidstærkt?

Der er også nogle gulve, som er mere slidstærke end andre. Det kan være, at du har et krav om, at dit gulv skal kunne holde til meget, hvorved du kan kigge imellem de slidstærke gulvmuligheder.

Find inspiration til gulvvalget

Du kan også prøve at finde noget inspiration til, hvilket gulv du skal vælge. Hertil kan du finde billeder af, hvordan forskellige gulve ser ud i forskellige indretninger.