Det er ikke tilfældigt, at så mange danskere er helt vilde med at gå i haven. Det gælder selvfølgelig særligt i de årstider, vi kommer ind i nu. Det er typisk lidt sjovere at gå i haven, når vejret arter sig til det. Men faktisk kan det også kræve en masse forberedelse hele året rundt.

Derfor er havearbejde faktisk en hobby, man sagtens kan dyrke alle tolv måneder af året. I sidste ende bliver resultatet måske, at man om sommeren nyder det allermest. Det er her, man går rundt i krogene og nyder synet af det smukke bed med fine sten. Og det er her, man sætter sig på terrassen og hviler i, at man har en rigtig dejlig have.

Hobby på flere niveauer

Havearbejde kan som sagt sagtens bruges som en hobby hele året rundt. Derfor kan det også nemt blive en hobby, man dyrker på forskellige niveauer. Det gælder selvfølgelig den del, hvor man er aktiv i haven. Det er den mest fysiske del, hvor man måske føler, tingene bliver gjort.

Derudover er der jo også hele den fase, hvor man bliver inspireret. Måske læser man i blade eller blogs på nettet om havearbejde. Det kan også være, man tager ud og ser andres projekter og finder inspiration. Det er en anden fase, som dog også kan være rigtig vigtig og spændende. Her lærer man nemlig ofte en masse nye ting, man kan tage med sig.

Forårets hårde arbejde 

foråret er typisk den årstid, hvor man knokler mest i haven. Man vil gerne være klar til sommermånederne, og det bliver man gennem forårets arbejde. Man skal dog også huske på, at der er mange måneder at gøre med. Derfor skal man ikke knokle i et tempo, man slet ikke selv kan følge med til.

Foråret handler dog også om finpudsning og det sidste touch. Har man gjort sit arbejde grundigt, kan man måske have mere tid til den del. Det kan være det med at beskære de små blomster eller gå og hygge om bedede.

Efterårets klargøring

Efteråret er en periode, hvor mange helt glemmer havearbejdet. Sommeren er forbi, og det hele er blevet lidt trist. Derfor bliver man nemt tilbøjeligt til at lade haven helt stå. Det er dog en fejl, som bare giver mere arbejde i foråret. I stedet bør man lige sørge for at forberede haven på vinteren. Det kan eksempelvis være ved at vende plænen en tur.