Dette indhold er sponsoreret

Når det kommer til gaver, er det ofte de personlige gaver, der bliver husket og værdsat i længst tid. De gaver, hvor man har lagt tid og kreativitet i dem, og hvor man virkelig har tænkt på modtageren. Personlige gaver behøver ikke at være dyre – faktisk kan de ofte være endnu mere unikke og særlige, fordi de er lavet med kærlighed. Hjemmelavede gaveideer kan være alt fra madopskrifter til kreativ brug af boligtekstiler, altså alt fra strikkede vanter til det lille, personlige smykke.

Hvis du selv laver gave, så finder du inspiration til hjemmelavede gaveideer her.

Gør det selv: lav dine egne møbler

Det er ikke svært at lave sine egne møbler, og det behøver heller ikke at koste en formue. Du kan for eksempel bruge gamle paller til at lave møbler til udendørs brug. Dette kræver en del arbejde, men det er bestemt muligt selv at stå for projektet. Du skal blot have fat i nogle paller, som du kan skære til og samle med skruer. Herefter kan du give dine nye møbler et flot lag maling eller lak. Hvis du ikke har lyst til at lave dine egne møbler helt fra bunden, kan du altid finde nogle billige møbler på loppemarkeder eller genbrugsbutikker, som du kan give et frisk pust med en ompolstring. På denne måde laver du en unik gave på budget.

Hvilke færdigheder skal man have for at kunne lave møbler selv?

Hvis man gerne vil lave sine egne møbler, så er det en god idé at have nogle basale færdigheder inden for træarbejde. Dette kan man enten lære på et kursus eller ved selv at øve sig hjemme. Derudover er det også en fordel at have nogle grundlæggende kendskab til materialer og teknikker, som kan bruges til at lave møbler.

Sådan laver du dine egne hæklede tæpper

Hvis du ikke er til træarbejde, kan du også lave noget, der kræver lidt fingerfærdighed: hækling.

Hækling er en hyggelig og afslappende hobby, som mange danskere har taget til sig. En af de ting, som mange hæklere laver, er tæpper. Hæklede tæpper er især populære om vinteren, da de ofte er meget varme og bløde at sidde på eller ligge under. Hvis du gerne vil lave dit eget hæklede tæppe, kan det føles som en stor udfordring. Heldigvis er der igen hjælp at hente ved at tage et kursus eller ved at se video guides online. Man skal heldigvis ikke anskaffe sig så mange materialer. Det kræver blot garn og en hæklenål. Resten er mest af alt tid og tålmodighed.