Den lette løsning – fra 100 kr.

Hvis din sofa blot er plettet efter babymos, chokolade eller spilt kaffe, så er det enkleste trick at købe en flaske sæderens til biler. Et af de populæreste produkter er Turtle extreme tekstilrens med børste. Her sprayer man på, indarbejder med den medfølgende børste, venter et par minutter for derefter at tørre rent og tørt med en ren klud.

Du kan bl.a. købe Turtle extreme tekstilrens i FDM’s webshop: turtle tekstilrens  

Den mere avancerede løsning – fra 300 kr.

Hvis sofaen er småsnavset over det hele så kan man enten leje en tæpperens som renser med damp. Her bør man dog være forsiktig og først teste på et et område som ikke er synligt. Det er nemlig ikke alt stof som kan tåle dampbehandlingen.

Et alternativ er ar afmontere alt stof fra sofaen, hynder og puder og vaske det i en vaskemaskine. Her skal man også være op ærksom på stoffets vaskeanvisning. Ofte er man nøde til at opsøge et myntvaskeri for at betrækket skal få plads. Tænk på at tørretumpling, precist som for varmt vand, kan få stoffet eller syninger til at krympe. Det samme gælder hvis tørretiden er for lang.

Tip: Møbelstoffet bliver ikke så hurtigt beskidt igen hvis du impregnerer det med en møbelimpregneringsspray. Ofte bruger man mere spray end anvist – f.eks. ved større møbler eller ved 2 behandlinger.

Hvis stoffet får plads i din egen vaskemaskine, så kan du, afhængig af stoffets materiale, vælge at farve stoffet. Hvis stoffet har været hvidt, så kunne en ide være at farve betrækket gråt, grønt, blåt eller måske cerise. Her på Dylon hjemmeside kan du læse om hvordan du farver i maskine.

Tip: Det er en del nemmere at montere møbelbetrækket når det endnu er en lille smule fugtigt. 

Luksus løsningen – nyt IKEA sofa betræk fra 960 kr.

Hvis du hverken har tid eller lyst til at eksperimentere med pletfjerner eller vask, så findes der en løsning som gør at din sofa kommer at fremstå som en helt ny sådan. Løsningen består i at du bestiller et nyt betræk som passer til netop din IKEA sofa. Fordelen er at du får et meget større udvalg af farver og stofkvaliteter end da du i sin tid købte sofaen på IKEA. Denne løsning fungerer for alle ikea sofaer med aftageligt betræk.

På hjemmesiden bemz.com kan du let finde din IKEA sofa moden og se hvilke farver det nye sofebetræk kan bestilles i. Her kan du desuden bestille op til 5 forskellige stofprøver – men det kan være svært at begrænse sig da der et mange farver, materialer, kvaliteter og mønstre at vælge imellem.

Bemz rabatkode

Men hvad koster et nyt sofabetræk til 2-personers IKEA sofaen Ektorp? (en af IKEA’s populæreste sofaer)

Nyt betræk tuk Ektorp koster fra 1850 kr, men så er fragt også inkluderet.

Tip: Hvis du vil have 10% ekstra rabat (og hvem vil ikke det?) så kan du frit hente en Bemz rabatkode [SJ5] – Rabatkoden, gælder til alle varer som ikke allerede er nedsatte. Glem ikke at indtastes rabatkoden i CHECKOUT på bemz.com inden du betaler (Rabatkoden skal aktiveres i feltet CAMPAIGN CODE og kan ikke fratrækkes efter du har betalt).

Til sammenligning så koster en tilsvarende ny IKEA Ektorp 2499 kr. Du sparer altså 650 kr (inden Bemz rabatkode) og så slipper du alt arbejde med at hente og bortskaffe.

IKEA gør meget som er godt for miljøet, men det at genanvende sine møbler må nok være det aller bedste man kan gøre.

Bemz kvalitet

En af fordelene ved at vælge en møbelbetræk fra Bemz er foruden pris det meget store udvalg. Hvis IKEA’s standard farver f.eks. ikke lige matcher stuens tapet, så har Bemz med stor sandsynlighed et betræk som matcher perfekt.

Tip: Du kan købe ekstra løbemeter af Bemz stof og f.eks. selv sy egne puder eller ombetrække rummets øvrige møbler.

Bemz udvalg

Udover betræk til størstedelen af IKEAs sofaer – f.eks. Norsborg, Kivik, Ektorp og Soderhamn, så kan du hos Bemz også købe erstatnings betræk til IKEAs andre møber. Fra lænestole og spisestuestole til puffer, sengekapper og sengegavle. Eller sagt på en anden måde alle IKEA møbler hvor møbelbetrækket er fastsat med velcro eller hvor lynlås kan åbnes.