Du kender måske det med ikke at være bedste ven med matematik. Din lærer lugtede af sur kaffe og gammel ostemad, og tallene hoppede og dansede. Plus og minus gav lidt mening, men at dividere?! Helt, totalt og aldeles forvirrende.

Bare rolig, her kan du finde hjælp til matematik og at dividere. Hvis du bruger nogle simple tricks, kan matematikken nemlig blive din ven.

Den med pizzaen

At dividere betyder at dele. Dvs. at du har et eller andet, der skal deles op i mindre portioner, der skal være lige store. Hvis du har en pizza, og I er to, der skal dele den, får I hver ½. Hvis du har 100 kr. og I er 4, der skal have en is, kan I hver bruge 25 kroner.

Så hold lige fast i det: At dividere er bare at opdele i mindre portioner.

Matematik i hverdagen

Når du skal købe ind, lave mad eller finde materialer til krea- eller byggeprojekter bruger du faktisk matematik, ofte uden at tænke over det. Og den er den vej, dit mindset skal drejes. Du kan nemlig sagtens regne!

Præcis i disse hverdagssituationer er det er rart for dig at kunne regne lidt i hovedet. Typisk vil det her være fint bare at kunne lave en ca. udregning. Hvis du fx skal bruge 6 skruer til hver hylde, og der er 25 skruer i kassen, hvor mange hylder er der så til i en kasse? Her vil du ved hjælp af fingrene kunne plusse 6 + 6 + 6 osv., indtil du rammer 25. Dvs. at der i en kasse er til 4 hylder, fordi 4 x 6 = 24 eller med andre ord: 25 divideret med 6 bliver lidt mere end 4.

Lær at dividere her

Når du skal dividere med større tal eller have et helt præcist resultat, er det nødvendigt papir og noget at skrive med. Hver vil der også være tale om, at du skal angribe det lidt mere strategisk, hvor man regner det ud fra en enkel metode. Man starter fra venstre side af tallet og tager det fra en ende af.

Igen: Træk vejret og tænk at det kan du sagtens. Det er bare tal. Du kan se meget mere her, om præcis hvordan man dividerer.

Du kan sagtens lære det

Ofte høres det, at man enten er kreativt eller logisk tænkende, og at den ene eller anden hjernehalvdel er dominerende. Det er en meget forsimplet og lidt gammeldags tankegang, idet du i højere grad skal se det som dimensioner, der supplerer hinanden.

Du kan i hvert fald sagtens lære at dividere. God fornøjelse.