Dans har længe været en meget udbredt sportsgren mellem alle aldersgrupper. Alle fra ældre til børn kan på en eller anden måde danse. Om det så er professionelt, eller om det bare er for sjov, er det noget, som rigtig mange finder morsomt. Der findes en milliard forskellige former for dansegenre, nye som ældre. Nyere danseformer, såsom hiphop, breakdance og disco, prøver mange at mestre, men der er dog stadig dem, som går højt op i de traditionelle danseformer som f.eks. ballet.

En gammel og admirabel dansegenre

Ballet er en meget velset danseform, som startede helt tilbage i 1700-tallet i Frankrig. Altså kan man forestille sig, at det er en meget sofistikeret og elegant danseform, som man værdsætter meget omkring i verden. Hvad der dog er utroligt beundringsværdigt ved ballet, er den anderledes dansedragt, der bruges. Med skørt, balletsko og trikot er ballet-outfittet fuldført, og du er klar til at lave piruetter, der skriver historie.

Hemmeligheden bag den perfekte plié

Det der kan være svært ved at vælge, når det kommer til dit ballettøj, er f.eks. trikoten. Trikoten er, i bund og grund, bare et par leggings, som er let udstrækkelige. De er dog en vigtig del af dit tøj sæt, da det er dem, som giver dig mulighed, for at strække helt ud og lave den perfekte plié. Dette betyder at din trikot altid bør være let udstrækkelig, og du bør altid strække dem ud før brug, for at forberede dem på dans.

Der findes mange forskellige trikoter i forskellige former og farver. Nogle med fødder, nogle uden fødder, og nogle har blot et hul i foden. Det anbefales dog, at du køber dem uden fødder eller med hul, da det gør det væsentligt lettere ikke at glide og have godt fat om det allerede glatte balletgulv.