Mode og tøj er et utroligt spændende område at arbejde med. Tanken om at kunne blive designer og designe sit eget tøj er virkelig interessant og pirrer ved nysgerrigheden og drømmene. Ligesom fodbold og ridning er mode og tøj også en hobby – endda en, der er aktuel og hele tiden har nyt at byde på. Det kan være, at du drømmer om at starte din egen tøjvirksomhed, måske vil du gerne være designer og rejse til udlandet for at studere de forskellige landes stile, eller så vil du måske bare have det som din hobby.

Det startede med en hobby – nu driver de deres egen tøjvirksomhed

Du skal aldrig sige, at dine drømmer ikke er mulige, for der er altid en eller anden måde, du har mulighed for at komme et skridt tættere på at gøre drømme til virkelighed. Derfor må du aldrig give op på din drøm. Ligesom Anders og Søs ikke gjorde. Tilbage i 2018 startede de deres egen virksomhed, og den er nu blomstret fint op – de har endda fået en medejer. Du kan få et indblik i deres fine arbejde og virksomhed på Leiberg.dk og måske få øje på noget tøj, du godt kan lide.

Hvordan du kan føre din drøm ud i livet

Mange gymnasier har studieretninger og valgfag, der er mode og tøj-relateret, ligesom du også kan finde erhvervsuddannelse med mode og tøj som emner. Derefter har du mulighed for at komme ind på forskellige modeakademier både herhjemme i Danmark og i udlandet. Hvis du er interesseret i mode, kan det klart anbefales at tage til Paris, der siden 1600-tallet har været modens hovedstaden i verden. Her får du mulighed for at se en masse spændende modeshows og udforske en bedårende stil. I Danmark kan du tage en 3-årig uddannelsen i mode på Fashion Akademiet i København.