Risikoen for indbrud og tyveri i ubeboede sommerhuse er desværre stor, men der findes en række effektive tiltag du kan tage for at minimere risikoen for indbrud og tyveri i den mørke årstid og omkring jul og nytår hvor statistikken viser at der sker flest indbrud. Nedenfor finder du Norh Sikrings (låsesmed København) bedste tips til at forebygge indbrud og tyveri i dit sommerhus om vinteren.

  1. En god måde at holde styr på sommerhuset i vinterhalvåret er overvågningskameraer, f.eks. fra Hikvision. En anerkendt låsesmed eller elektriker (f.eks. Norh) kan hjælpe dig med montering og indkøb. Udover at overvågningskameraer har en indbrudsforebyggende effekt, kan du også være sikker på, at der ikke har været indbrud eller andet uheld har sket, f.eks. en vandskade. Med overvågning kan du også holde styr på din båd og andre ejendele på sin grund. Og selvfølgelig fungerer overvågningskameraer lige så godt om sommeren.

  2. Smart-home er et system som fungerer som en komplet løsning, Smart-home kan hjælpe dig med at holde styr på, om der har været indbrud, brand eller vandlækage og gør det desuden muligt at styre temperaturen i huset gennem at f.eks. styre stikkontakter (f.eks. til en radiator), så er du fri fra at bekymre sig om, der er sket noget i løbet af vinteren. Hvis alarmsystemet ikke er gået, så har det sandsynligvis ikke sket noget.

  3. God ydre sikring som f.eks. sikkerhedsdøre og sikre låse besværliggør tyvens indbrudsforsøg, og en sikker låsning af dørene forhindrer tyven i at udføre sit arbejde. Det er meget sværere og tager længere tid, hvis tyven skal bære alt stjålet gods ud af f.eks. vinduet. En komplet lås system som låses med nøgle både indefra og er derfor en god idé.

  4. Den ydre sikring kan udvides yderligere ved at installere vindueslåse som skal låses, til alle vinduer.

  5. De fleste af os har også nogle værdigenstande, som opbevares udendørs om vinteren, såsom trailere, cykler, stiger. En hængelås med låsekæde eller wire kan gøre en stor forskel.

  6. Tyvene ønsker af naturlige årsager ikke at blive set imens han arbejder, men den innovative udendørsbelysning med bevægelsessensor – gør tyven synlig, en autoriseret elektriker kan hjælpe dig med at installere denne smarte form af belysning.

  7. Har du en båd på trailer på din grund i vinterhalvåret, anbefaler Norhs låsesmed at du sikrer traileren med en godkendt trailerlås.