Det er en god idé jævnligt at gennemgå dine faste udgifter, for der kan ikke bare være penge at spare, men også fordele at indhente. Om du indhenter tilbud på din elforsyning, mobilabonnement, forsikringer eller din a-kasse, ja, så er det faktisk de samme spørgsmål, du skal stille dig selv.

Nedenfor finder du 6 tips til at hjælpe dig på vej til at finde den billigste a-kasse.

Spørg dine kolleger, familie og venner

Det er ofte mere relevant at spørge din omgangskreds om, hvad de betaler for deres a-kasse. Husk at en billig a-kasse betaler det samme i dagpenge som en dyr a-kasse, så forhør dig blandt folk, du kender for at få en idé om, hvad de betaler månedligt.

Hvad er din arbejdssituation

Her er det relevant, om du er selvstændig erhvervsdrivende, lønmodtager eller studerende. Forskellige a-kasser passer bedre til dine individuelle behov og har forskellige betingelser for at blive medlem.

Hvad er dine behov

Tænk på, hvad du gerne vil have at din a-kasse kan tilbyde dig, udover dagpenge hvis du bliver ledig. Nogle a-kasser kan give tilskud til forskellige kurser og tilbyder personlig rådgivning. Det er selvfølgelig, fordi det er i din a-kasses bedste interesse, såvel som din egen at komme tilbage på arbejdsmarkedet igen. Det koster jo penge for din a-kasse, når du ikke er i arbejde.

Brug online prissammenligninger

Der er mange forskellige sider, hvor du kan sammenligne prisen på a-kasser. Men husk, at før du vælger den billigste, skal du have overvejet, hvad du gerne vil have fra din a-kasse, altså udover den billigste pris.

Reglerne for udbetaling af dagpenge er de samme mellem a-kasserne, så du skal have styr på, hvad du vil have at a-kassen kan yde dig, udover dagpengene, hvis du skulle blive ledig. Se her for hjælp til at finde den billigste a-kasse.

Sammenlign andre a-kasser med din nuværende

En anden god idé er at sammenligne din nuværende a-kasse med en anden a-kasse. Det kan selvfølgelig være, at du med en anden a-kasse kan få akkurat de samme forhold, som du har nu, men bare billigere. Det kan selvfølgelig også være, at du ikke er tilfreds med den service din nuværende a-kasse har ydet dig, og du derfor leder efter et alternativ.

Skal din a-kasse være fagrelevant

Der findes også a-kasser, der er slået sammen med fagforeninger. Husk, det er ikke et krav at være medlem af en fagforening for at få udbetalt dagpenge.