Hvis du er ved at indrette nyt badeværelse, er valg af farven på væggene en af de helt store beslutning. Her handler det om at skabe en moderne stemning, som på samme tid er hyggelig at opholde sig i, og i den forbindelse kan det være en fordel af male dine vægge i flotte farver i stedet for at belægge væggene med klinker hele vejen op.

Men mens normal maling godt kan bruges til de områder i badeværelset, der ikke kommer direkte i kontakt med vand, så bliver du nødt til at tænke i andre baner, når du vil male væggene inde i selve brusekabinen og andre steder, hvor vand er en faktor.

Til det formål skal du bruge en speciel vådrumsmaling, som er udviklet til at blive brugt på vægge, der bliver udsat for vandsprøjt og lignende i det daglige. Vådrumsmaling er således vandafvisende, mens malingen på samme tid gør væggen nem at rengøre for skidt og snavs.

Husk også vådrumssikringen

Hvis du har besluttet dig for at male væggene på dit badeværelse og i brusekabinen, er en vådrumsmaling ikke alene nok. Det er nemlig vigtigt, at du også får sikret væggene inde bag malingen mod vand og fugt.

I tillæg til din vådrumsmaling skal du således bruge en vådrumssikring, som placeres på væggen bag malingen. Vådrumssikring kommer typisk i form af en vådrumsmembran, der kan købes i flydende form.

Det gør vådrumssikringen nem at påføre, da den bare skal smøres på dine vægge i badeværelset samt på gulve, før du begynder at male.

Det er således nemt at vandsikre badeværelset på egen hånd, og når dine vægge er klar, renset og fri for eventuel skimmelsvamp, kan du straks gå i gang med først at påføre vådrumssikring og derefter vådrumsmaling i en farve efter dit valg.