Det kan være sjovt at renovere sit hjem, men det kan også være et stort arbejde. Hvis du ikke er forberedt på det, kan du ende med at bruge langt flere penge, end du havde tænkt dig, eller komme ud for forsinkelser. Derfor har vi sammensat denne tjekliste til boligrenovering – for at gøre processen mere smidig for alle involverede. Så uanset om du lige er begyndt at planlægge din renovering eller allerede er i fuld gang, så sørg for at læse med her!

 

Vælg din grund til at renovere

Renoverer du for at forbedre din livskvalitet, øge værdien af dit hjem eller begge dele? Dette vil være med til at afgøre, hvor meget du har råd til at bruge, og hvilket investeringsafkast du kan forvente.

 

Hvis du planlægger at sælge i den nærmeste fremtid, skal du fokusere på renoveringer, der vil give dig den bedste ROI, f.eks. et nyt køkken eller badeværelse. Hvis du ikke har planer om at sælge i den nærmeste fremtid, kan du gerne bruge lidt flere penge på funktioner, som du vil nyde, mens du bor i dit hjem – f.eks. en pool eller en udvidelse af terrassen.

 

Udarbejd dit budget

Når du ved, hvor meget du har råd til at bruge, er det på tide at begynde at planlægge dit budget. Begynd med at lave en liste over alt det arbejde, du vil have udført, og indhent derefter tilbud fra entreprenører.

 

Hvis tilbuddene er højere end dit budget, skal du begynde at prioritere det arbejde, der skal udføres, og se efter måder at spare penge på – f.eks. ved at udføre noget af arbejdet selv og sætte stier og afspærring op hvis det er ud til en gade. Husk også at købe alle byggematerialer i god tid så du kan få tilbud. Et godt sted at handle sådan nogen materialer ind er på AJ Produkter.

 

Glem ikke at medregne omkostningerne til tilladelser, som kan variere alt efter typen og omfanget af det arbejde, der skal udføres. Og endelig skal du huske at afsætte en reserve til uforudsete udgifter!

Ansæt en entreprenør eller en håndværker

Nu hvor du ved, hvor meget du har råd til at bruge, er det tid til at finde en entreprenør/håndværker. Få anbefalinger fra venner eller familie, og tjek derefter anmeldelser på nettet.

 

Når du har fundet et par håndværkere, som du kan lide, kan du få dem til at give dig tilbud på det arbejde, du ønsker udført. Sørg for, at tilbuddene er specificeret, så du nemt kan sammenligne dem.

 

Sørg for at spørge om deres erfaring med lignende projekter, om de har licens og er forsikret, og hvordan deres tilgængelighed er. Og glem ikke at aftale en betalingsplan!

Kom i gang med dit boligrenoveringsprojekt i dag ved at følge vores enkle tjekliste. Du vil være glad for, at du gjorde det, når arbejdet er udført, og dit hjem ser fantastisk ud!