Der er mange, der har brug for solafskærmning, enten privat på terrasse eller altan, eller for at butiksvinduet står tydeligt og indbydende, uden refleksion fra solens stråler. Det kan også være på kontoret, hvor medarbejderne, der sidder i solsiden, kan have brug for hjælp til at holde varmen ude og til at holde et tempereret arbejdsklima. Markisen er en enkel og elegant løsning.

Markiser fås i mange forskellige varianter. Nogle mere kraftige, nogle mere elegante og nogle mere farverige end andre. Så det er også en del af udsmykningen. Du kan finde en markise med motor her, den er meget praktisk og leveres på Sjælland og resten af landet.

Flere typer af markiser

Den mest almindelige type er den klassiske åbne markise, der monteres på en bygning og skærmer for sollys. Men den lukkede kassettemarkise bruges mere og mere. Den er solid, lukket og meget robust.

Den fritstående markise ses også meget. Her monteres på stolper støbt i jorden, og det fungerer som en overdækket terrasse. Det er stabilt, dækker et større areal og er meget mindre vindfølsomt end parasoller. Det fungerer godt i haven og bruges også meget på udendørs serveringssteder, hvor man skal kunne servicere gæster, uanset om der er let regn eller bagende sol.

Der findes også en lettere sideafskærmning. Det er solidt og effektivt og fungerer som vindskærm. Funktionelt minder det lidt om de læsejl, man ser på campingpladser og i haverne, men fås i en kraftigt opgraderet version.

Husk at se efter garantierne

En markise med motor er meget praktisk. Det er hurtigt og enkelt at køre markisen frem eller tilbage, og det giver ingen fysisk anstrengelse. En markise med motor vil koste mere, så vær opmærksom på vilkår og garantier. Markisen følges ofte af ekstra garanti på både motor og stel, og du kan også få garanti hos nogle forhandlere vedr. både dug og montering.