Ligesom indenfor mange andre produkttyper sker der en rivende udvikling i udviklingen af nye gulvtyper. Derfor er udvalget af gulve hos en af landets største gulvforhandlere www.flottegulve.dk også stort og varieret. Her i teksten kan du læse mere om nogle af de nye gulvtyper, der i den seneste tid er dukket op på gulvmarkedet.

Laminatgulve i nye formater

Laminatgulve har efterhånden været en del af gulv-udvalget i rigtigt mange år. I starten var gulvtypen populær, da den var et billigt alternativ til de eksisterende gulvtyper. Men da gulvene dengang ofte så meget kunstige ud, røg de ud i kulden. I dag er gulvene dog så naturalistiske i deres udseende at gulvtypen atter nyder en stigende popularitet.

Samtidigt dukker der laminatgulve i nye formater op og det seneste er laminatgulve i stavparketformat, som kan lægges i det klassiske sildebensmønster og som samtidigt har et moderne kliksystem, der gør, at hvis du er “gør det selv” selv kan lægge gulvet.

Vinyl med kliksystem

En anden gammelkendt gulvtype, der for tiden dukker op i nye klæder er vinylgulvet, der traditionelt er blevet produceret i rulleformat, men som nu også produceres i klinke eller planke-format med kliksystem.

Dette har den store fordel at gulvet kan lægges som et svømmende gulv, modsat en traditionel rulle-vinyl, der skal fuldlimes til undergulvet, hvis det lægges i et rum på 20 m2 eller mere.

Vinylgulve med kliksystem er generelt et praktisk og slidstærkt gulvvalg og ligesom det moderne laminatgulv er vinylgulve i dag yderst vellignende gengivelse af de trægulve eller klinker, som har dannet inspiration for gulvet.

Klinker med træ- eller metallook

Træ er et populært materiale ikke mindst til gulve og netop træ danner derfor også inspiration til mange andre gulvtyper. Et sted hvor træ er et problematisk materiale er i badeværelset og andre vådrum. Det har klinkeproducenterne også fået øjnene op for og derfor kan du nu også købe klinker med trælook, der kan give dig et smukt trælook i badeværelset.

Som noget helt nyt er også klinker med et metallisk look på vej frem. Denne klinketype er perfekt, hvis du ønsker at skabe et råt look.