Synes du også, at et plankebord er smukt og helt perfekt til dig, der gerne vil have mange gæster på besøg?

Der er i det hele taget mange gode grunde til at investere i et smukt bord, men en ting kan dog være problematisk: prisen!

Heldigvis kan du spare mange penge og stadig få dig et smukt plankebord til hjemmet: du skal bare lave det selv! Og nej, det er slet ikke så svært. Se bare her!

Lav selv plankebord – sådan gør du

Når du laver dit helt eget plankebord, skal du bruge plader skåret i de mål, du skal bruge. Du kan tit få disse lavet i et byggemarked – og det bedste ved det hele er, at du kan så dem skåret i præcis de mål, som du skal bruge for at få den rette størrelse på dit nye bord. Det kommer med andre ord til at passe helt perfekt ind i din stue!

Foruden selve pladerne, skal du bruge lægter, som skrues under pladerne, hvormed de holder dem sammen, så de ikke forskyder sig eller rutsjer. Husk at find velegnede skruer hertil.

Derudover skal du overveje, om du vil behandle bordet med en olie. En olie kan være med til at skabe et mere eksklusivt look, nøjagtigt som havde du købt bordet i en butik! Du kan både vælge en olie, som skaber mørke kontraster eller vælge at gå efter en mere lys. Dette afhænger igen af det look, du gerne vil nå frem til.

Sidste men ikke mindst, skal du bruge nogle bordben. Nogle vælger at bruge træ sammen med træ, mens andre arbejder med kontraster og forskellige materialer ved at blande træ og metal. Stilen afhænger helt af dine præferencer, og der er intet, der er mere rigtigt end andet.

Ønsker du inspiration, kan du se mere på hjemmesider der sælger færdiglavede plankeborde og dele – læs mere.

Når du har alle dine materialer, skal du sørge for at lave den helt rette afstand mellem plankerne, ikke mere end 2 cm. Læg plankerne med bagsiden opad, så du kan sætte lægterne på tværs – dem der skal holde pladerne. Brug gerne beslag sammen med, for at sikre en bedre stabilitet.

Dit bord skal have flere lægter jo længere det er, og tænk gerne i holdbarhed her. Er dit bord 2 meter, anbefaler vi 3 lægter dertil.

Når bordet er lavet, kan du komme olie på, hvis du ønsker. Følg her de medfølgende instruktioner til den valgte olie.

Når olien er tør, kan du vende pladerne i vejret igen og skrue bordben på. Vupti! Bordet er nu klar.

Det er da nemt!