Livet med børn kan til tider være kaotisk, og der kan ligge legetøj rundt omkring i hjemmet. Er du træt af at falde over børnenes legetøj, og foretrækker du et rent og rydeligt hjem? Så foreligger der heldigvis et par muligheder for, hvordan du kan organisere din bolig og samtidig sikre plads til børnenes sjov og leg.

Udnyt kvadratmeterne på børneværelset til opbevaring

Et børneværelse fylder sjældent mange kvadratmeter, og derfor sker det ofte, at børnenes ting og sager ligger opbevaret på forældrenes soveværelse, i bryggerset eller i stuen. Er det noget, du kan nikke genkendende til? Hvis du imidlertid udnytter pladsen optimalt, får du det fulde ud af rummet.

Du kan eksempelvis benytte højskabe, rulleskuffer under sengen og opbevaringskasser i reolsystemer. Så kan du få plads til børnenes ting og sager på selve børneværelset fremfor alle andre steder i hjemmet.

Lav en legeplads i stuen

Stuen er familiens samlingspunkt, og derfor kan du ikke undgå, at børnene tager alverdens babylegetøj og andre legesager med fra børneværelset til stuen. Det er selvfølgelig meget sjovere at lege tæt på dér, hvor tingene sker.

Med en legeplads i en afkrog eller et hjørne af stuen kan du imødekomme dette og stadig formå at holde din stue ryddelig og stilren. Du kan eksempelvis sætte en kurv med nogle legesager, således at børnene ikke skal slæbe legetøj ind fra værelset af.

Etablér en god vane om oprydning fra barnsben

På et tidspunkt skal du i gang med at lære dit barn om at rydde op efter sig selv. Her er det en glimrende idé at begynde med legetøjet, så du ikke skal rydde op efter dit barn hver evig eneste gang. Faktisk er børn i stand til at opfange en sådan vane hurtigt, hvis du blot etablerer den gode vane om oprydning, så snart det er muligt.