Nu er det snart tid til at pakke gaver ind. Julen står for døren og dermed også gaverne. Mange mennesker synes, at det er svært at finde på en pæn indpakning til deres gaver. Det kan derfor let blive til, at du bare køber noget billigt gavepapir i et supermarked, og ikke gør mere ved det.

Det virker måske fint nok, men modtageren af gaven bliver helt sikkert mere glad for gaven, hvis du gør dig umage med indpakningen. Det er heller ikke særligt svært, for med lidt snilde kan du let pakke dine gaver rigtigt flot ind. Det er selvfølgelig en fordel hvis du er god til håndarbejde, men du kan også sagtens lave en flot indpakning hvis du er begynder.

Gavepapiret

Den vigtigste del af gaveindpakning er gavepapiret. Gavepapiret er udgangspunktet i for hele gaveindpakningen, og er derfor meget vigtig. Du kan få gavepapir med mange forskellige mønstre. Det kan eksempelvis være:

  • Stribet

  • Prikket

  • Ternet

  • Mønstret

  • Ensfarvet

Når du tænker på gavepapir, tænker du måske på sådan noget grimt gavepapir med julemænd eller rensdyr på. Men gavepapir behøves slet ikke være så grimt. Du kan få masser af rigtigt pænt gavepapir.

Det kan f.eks. være gavepapir med snefnug på. Snefnug er et rigtigt pænt motiv, og er både meget julet, og meget afdæmpet. Snefnug er også pæne, fordi de er symmetriske og skaber et mønster. Derfor er de rigtigt gode til gavepapir

Du kan også genbruge gavepapir. Avispapir er eksempelvis rigtigt godt til at pakke gaver ind med. Det giver et meget rustikt look, som kan se rigtigt godt ud, hvis du sætter det sammen med et bånd af snor, og et manilamærke af noget brunt papir.

Det giver også en fed effekt, hvis du maler gavepapiret selv. Du kan male gavepapiret med f.eks. vandfarve eller tusser. Det kan virke skræmmende at male gavepapiret selv, men det giver din gaveindpakning det ekstra, og viser hvor meget tid og energi du har lagt i gaven.

Båndet

En anden vigtig del af din gaveindpakning er båndet. Typisk er båndet bundet om gaven, så det danner et kors på pakken. Båndet plejer at være lavet af plastik og være mat på den ene side og blankt på den anden side. Der findes dog mange andre måder at bruge båndet på, som også er rigtigt pæne.

Nogle af de ting som du kan bruge, kan eksempelvis være:

  • En strimmel avispapir

  • Høstbindergarn

  • Farvet snor

  • Silkebånd

  • Et stykke stof

Det er vigtigt, at det materiale du vælger, passer sammen med det gavepapir, du har valgt. Du kan få de to ting til at passe sammen på mange måder. En af dem kan være med hjælp fra farver. Hvis du f.eks. har brugt noget rødt gavepapir med grønt mønster på, så kan du vælge at bruge noget grønt snor til at binde om pakken.

Hvis du har valgt noget ensfarvet gavepapir, kan du også vælge at bruge en kontrastfarve til båndet. Det skaber en rigtig fed effekt.