Savner du en hobby, hvor du kan udfolde dine kreative evner? Der er en masse gode hobbyer, hvor du netop kan lave nogle kreative kreationer. Her i indlægget giver vi dig inspiration til, hvad din hobby skal være, når du vil lave noget kreativt.

Lav sjove ting med inspiration fra sløjdfaget

Sløjd indebærer, at du arbejder med træ på flere forskellige måder. Her er der en masse sjove ting, du kan give dig i kast med. Det kan være alt fra de helt simple kreationer til de større og mere komplekse kreationer. Der er derfor noget til ethvert niveau.

Skal det være simpelt og let at gå til, kan du begive dig ud i at lave et lækkert skærebræt. Her kan du prøve med forskellige træsorter, hvor du laver forskellige udskæringer af træet. Det behøver derfor ikke at være den traditionelle firkant. Det kan det dog også sagtens være, hvis det er det, du har til. Du kan gøre det på lige præcis den måde, du ønsker.

Skal det være lidt mere kompliceret, kan du bevæge dig ud i håndværk, hvor der skal saves, skrues og nørkles noget mere med træet. Du kan starte let ud med et fuglehus. Derfra kan du bevæge dig videre til større kreationer som for eksempel vindmøller, og hvad du ellers vil prøve kræfter med.

Find alt, du skal bruge til din hobby med træ her.

Slip kreativiteten løs med pensler og blyanter

Det behøver ikke alt sammen at handle om træ. Det kan også sagtens handle om farver og om at skabe noget på en anden måde. Du kan prøve at begive dig ud i at skabe spændende billeder, illustrationer og lignende med pensel og blyant.

Du kan gøre det traditionelt ved at male på et lærred eller tegne på en tegne blok. Du kan dog også finde møbler, vægge og andre sjove ting, som trænger til et farvepift.

Fordelen ved at slippe din kreativitet løs med maling er, at der ikke er nogen grænser. Du kan blive ved, indtil du er tilfreds. Er du ikke tilfreds, kan du altid male en ny kreation på det pågældende møbel, væg, lærred og så videre.

Det gode ved en kreativ hobby er, at det er dig, der kan tage styringen over din hobby. Du kan gå en masse forskellige retninger, alt efter hvad du interesserer dig for. Der er derfor rig mulighed for at sætte din kreativitet på prøve.