Kreative gør-det-selv projekter til hjemmet er efterhånden blevet meget populært, især i feriedagene hvor man har god tid. Men alle de små projekter er måske begyndt at fylde boligen, og behovet for et større renoveringsprojekt dukker op. Har man i forvejen en bestemt indretning og stilart i hjemmet, kan man sagtens supplere med andre projekter, som blot komplementerer stilen i hjemmet. Her er 3 gode tips og projekter til den kommende ferie, forlængede weekend eller bare til når tiden er rigtig. 

Fundamental forandring

For at opfriske boligen, bør man ikke kun kigge på indretning og pyntegenstande. Det største og måske mest omfattende element i hjemmet, er nemlig gulvet. En overflade af ægte parket, kan give et helt andet look til boligen. Et parketgulv kan fås i mange forskellige udgaver, farver og mønstre, og alt afhængig af den ønskede stilart, kan gulvet være med til at skabe ro eller liv. Har man et lille værelse, kan et lyst parketgulv få rummet til at virke større, og give en følelse af friskhed og minimalisme. Har man til gengæld et stort rum, eventuelt med højt til loftet, lyse vægge og et lyst loft, kan man med et mørkt gulv skabe kontrast og liv. 

Dekorative elementer

Når man har fundet det helt perfekte gulv, kan man tilføje elementer og inventar som passer til den stil man ønsker. Dette kan også sagtens gøres til et projekt for hele familien! En lille fornyelse til hjemmet, kan opnås med kalkmaling. Har man en gammel potte eller vase der måske ikke længere passer til den ønskede stilart, kan man ved at male den med kalkmaling, sætte sit eget personlige præg på den. Kalkmaling fås i mange farver, og giver en potte et nyt og rustikt look, som sagtens kan placeres inden for og give hjemmet et friskt pust. 

De små detaljer

Selv når man har fundet de helt perfekte dekorative elementer til hjemmet, kan man stadig have følelsen af, at der mangler noget. Er man måske færdig med de små hjemmelavede projekter, kan man ty til andre løsninger. Et tæppe kan eksempelvis skabe nye rammer i hjemmet, og kan nemt udskiftes hvis man ønsker en ny farve eller et andet udtryk. Med boligindretningen, kan et tæppe tilføre hygge og varme til et hjem, specielt hvis rummet er større. En anden idé, kan være gulvlamper. En gulvlampe skal blot sættes til en stikkontakt, kan nemt udskiftes, og bringer i de fleste tilfælde et behageligere og afdæmpet lys til rummet.