Dette indhold er sponsoreret.

Ridning er en fabelagtig sport, som er sund for både krop og sjæl. Desværre er det også en farlig sport, hvor skaderne kan være katastrofale. Du kan heldigvis selv gøre en masse for at optimere sikkerheden og passe godt på dig selv. Læs her om de fem vigtigste typer af sikkerhedsudstyr, som du som rytter bør eje.

1. Det rette rideudstyr til både rytter og hest

Når du rider er det først og fremmest vigtigt at sørge for at have hestens udstyr i orden. Sørg for, at sadlen og hovedtøjet sidder ordentligt fast, så du ikke rutsjer nogen vegne og kan holde ordentligt fast. Dertil er det også vigtigt at have det rette udstyr til rytteren. For eksempel et par ridebukser med grip, så du ikke glider ned af sadlen.

2. Ridehjelm

En ridehjelm er alfa og omega og altså noget af det vigtigste rideudstyr til rytteren. Du kan ikke forudse, om din hest bliver forskrækket, eller om der sker noget, som gør, at du falder af hesten. Med en hjelm sikrer du dit hoved, der er den kropsdel, som du bør passe allerbedst på. Sørg for at købe en god kvalitetsridehjelm, der sidder godt, så dit hoved får den optimale beskyttelse.

3. Sikkerhedsvest

En sikkerhedsvest beskytter din rygsøjle og dine ribben, hvis du skulle være så uheldig at falde eller blive klemt. Hovedreglen er, at du aldrig kan beskytte dig selv for meget under ridning. Derfor kan du med fordel altid bære en sikkerhedsvest, når du er på eller omkring din hest. Sikkerhedsveste til ridning benyttes altid af de ryttere, der dyrker de mere ekstreme og udsatte discipliner som spring og military.

4. Det rette fodtøj

Som rytter er en del af sikkerheden også at eje ridestøvler. Du bør under ingen omstændigheder benytte sko, der er glatte under bunden til ridning, da du nemt vil kunne skride i stigbøjlen. Derudover er det vigtigt, at du bærer sko, som sidder fast på din fod og altså aldrig badesandaler eller lignende. Åbne sko er ej heller at foretrække, da de øger chancerne for brækkede tæer og andre skader. Generelt er ridestøvler lavet til formålet og vil altid være det bedste valg.

5. Reflekser

Hvis du rider om morgenen og om aftenen, eller generelt mens der er mørkt, bør du og din hest altid bære reflekser. Det hjælper nemlig andre mennesker med at spotte jer og minimerer risikoen for ulykker. Du kan få tøj med reflekser til rytteren – såsom veste og huer. Til din hest kan du få praktiske refleksbånd, dækkener og bandager med reflekser.