Corona har stået på i næsten halvandet år, og det har haft rigtig mange konsekvenser. Hverdagen har i lange perioder været anderledes, og lige som man måske troede det hele ville vende tilbage til normal, sker endnu en lokal nedlukning.
Heldigvis er vi godt i gang med at vaccinere, men hvis der er noget sidste år har lært os, så er det at vi ikke skal sætte forhåbningerne op for tidligt. Derfor kan man lige så godt gøre hjemmearbejdet komfortabelt, hvis ikke man allerede har kastet sig over opgaven.

Det vigtigste er et godt skrivebord

Hvad end man bruger mange timer foran computeren derhjemme, eller på kontoret, så er det en rigtig god idé at investere i et godt skrivebord. Det er ikke blot mere behageligt i nuet, men din krop vil også takke dig på længere sigt.

Så hvad er et godt skrivebord? Der findes mange forskellige skriveborde, men typisk kan det være en god idé at vælge et hæve sænkeskrivebord, hvorved du altså kan rejse dig op engang i mellem, og ligeledes tilpasse din sidde position optimalt.

Væghængte skriveborde er også en mulighed, hvis du værdsætter æstetik, men de er ikke helt lige så sunde for kroppen, og dermed skal du altså vurdere hvad du reelt set har behov for.

Giv dig selv plads – ryd op omkring dig

Har man rod omkring sig, kan det medvirke til rod i hovedet. Nogen fungerer fint med rodede omgivelser, men langt de fleste foretrækker rene rammer, så man kan koncentrere sig om opgaven, og samtidig nyde sine omgivelser.
Det kan derfor være godt givet ud at bruge et par timer på at rydde grundigt op på hjemmekontoret, og måske endda rokere eller møblerer lidt om, for at skabe de mest optimale og rene rammer for dig selv. Det vil helt klart være nemmere at sætte sig ind på kontoret og arbejde i fred og ro, og give mere mentalt overskud.

Pas på dine øjne med en god skærm

Mange jobs kræver i dag at man bruger en computer, og arbejder du fra dit hjemmekontor, så bruger du med stor sandsynlighed også en computer. Det er imidlertid ikke sundt for øjnene at stirre på en skærm i så mange timer dagligt, men heldigvis kan man minimere skaderne ved at have en ordentlig skærm, og ved at tage sine forbehold.
Det stærke blå lys er skadende for øjnene, og mange skærme har i dag en teknologi, som mindsker denne. Man bør også fjerne blikket fra skærmen regulært, og fokuserer på noget længere ud i det fjerne, for at øjnene lige får en pause.