Det siges, at rod er godt for kreative sjæle, så hvis dit arbejdsværelse ofte ligner Jerusalems ødelæggelse, så er der faktisk ingen grund til fortvivlelse. Det er nemlig både helt normalt og ganske sundt for den kreative hjerne med lidt rod.

Derfor kan det nu alligevel hurtigt gå hen at blive irriterende, når du står midt i dit store kreative projekt og bare ikke kan finde det, du mangler under bunker af papir, stofrester eller halvtomme kaffekopper.

Hvis det lyder bekendt, er det måske på tide, at du får bare en smule mere orden på dit arbejdsværelse.

Hver ting på sin plads

Nøglen til at få lidt mere orden på dit arbejdsværelse er at sørge for, at hver eneste af dine ting rent faktisk har sin egen plads.

Måske sidder du lige nu og tænker: ”sådan er det da også i mit arbejdsværelse,” og hvis det er sandt, kan du bare gå videre i teksten, men prøv alligevel lige at tænke dig om.

Hvis de pladser du har til dine ting, bare er et sted på skrivebordet eller sammen med alle de andre småting, du har, så er der faktisk hjælp at hente ved at finde en endnu mere specifik plads til dem.

Det kan du gøre ved for eksempel at anskaffe dig:

  • En kommode

  • Et mindre skuffeelement

  • Et rullebord

  • En vægreol

  • Hylder

Alle disse møbler kan fungere meget godt, hvis du bare vil have mere plads på dit skrivebord. Så bliver der nemlig plads til både de store og de små ting.

Kategoriser dine ting

Rod er noget, der hurtigt vil springe i øjnene for folk. For nogen kan det virke mere stimulerende og på den måde sætte gang i de kreative processer. Andre oplever, at de får sværere ved at koncentrere sig og lave noget som helst.

Det er dog ikke kun derfor, rod kan være besværligt at leve med, for hvem har ikke oplevet at stå og mangle noget, som de har forlagt et eller andet tilfældigt sted. Nogle gange er det helt umuligt at finde, og andre gange dukker det op efter flere uger.

Derfor er det ikke altid nok bare at smide dine ting i en skuffe.

Hvis du har mange små ting, som du bruger til forskellige formål, kan du have stor glæde af at inddele disse ting i kategorier. På den måde kan du have dit strikketøj på et sted, dit tegnegrej et andet og dine kontoudtog et tredje.

Til dette formål kunne du have glæde af opbevaringsmuligheder til mindre ting som for eksempel:

  • Kasser, der eventuelt kan stables

  • Minikommoder

  • Tidsskriftssamlere

Jo mere du inddeler dine ting, des nemmere bliver de at finde.

Når du så næste gang mangler noget, vil din hjerne nemlig hurtigt kunne se en forbindelse mellem, hvad det er, du søger, og hvor du skal finde det. Det vil slet ikke være så let, hvis du bare smed gaffatape og regninger i én skuffe og printerpatroner og julekort i en anden. Det er der ingen orden i.