At vælge det perfekte garn til dit strikke- eller hæklet projekt kan være en vanskelig opgave i betragtning af alle valgene i din lokale håndværksbutik. Ønsker du kam eller supermægtig? Akryl eller uld? Og hvad er der med alle disse nyhedsgarner, der ligner fjer eller bånd, eller som har små blomster eller andre former vævet ind i tråden?

Garnets vægt

Det første, man skal overveje, når man køber garn, er dens vægt. Vægt henviser til garnets tykkelse, og der er seks hovedkategorier, der spænder fra superfin til supermægtig. Superfine er også kendt som sokegarn, fingergarn eller babygarn (noget babygarn er fint, hvilket er lidt tykkere end super fint). Det bruges ofte til lette genstande som sokker, babytøj og kniplinger eller dekorativt trim. Fint garn (også kendt som sportsgarn) er lidt tungere, men bruges til mange af de samme anvendelser som superfin. Medium vægt er sandsynligvis den mest anvendte vægt af garn. Den største sort af garn findes i denne vægt, og den er fantastisk til tyngre afghanere, trøjer og tilbehør som sjaler, ponchoer, puder og håndtasker. Der er mange forskellige farve- og teksturvariationer i kamgarnets vægtgarn, så du kan få mange forskellige udseende fra den samme garnvægt. Find et stort udvalg i Sandnes garn til skarpe priser her.

Tungt og tykt garn

Det næste tungeste garn er voluminøst (eller tykt). Som navnet antyder er dette et tungt garn, der er fantastisk til tørklæder og hatte, så sørg for at holde dig varm på de koldeste dage. Det bruges også til fremstilling af tæpper og i andre håndværksprojekter. Og det tungeste garn, supervoluminøst (nogle gange forvirrende omtalt som voluminøs vægt) er vidunderligt til babytepper, vintertilbehør og tykke trøjer. Jo tykkere garnet er, jo færre masker pr. Tomme, og jo hurtigere er det at strikke op. Hvis du vil have et hurtigt projekt, skal du lave et tørklæde af supermægtigt.