Uanset om du køber nye møbler eller polstring af en gammel favorit, er valg af stof et af de vigtigste valg, du har brug for at tage. Med så mange tilgængelige stofindstillinger kan det blive lidt overvældende. Farve og mønster er essentielt, men allerede inden du kommer til det punkt, er du nødt til at vælge den rigtige type stof til dine møbler og din livsstil. Da ikke alle er en fiber-aficionado, sammensætter vi denne guide til at hjælpe dig med at tage den rigtige polstringbeslutning.

Hvor modstandsdygtig er stoffet?

I denne vejledning dækker vi naturlige og syntetiske fibre, men inden vi kommer til det, er der nogle retningslinjer, som skal huskes, der gælder for begge. Et af de mest væsentlige kriterier, når det kommer til valg af stof til møbler, er, hvor meget brug det kan stå op til. Dette måles i dobbelt-gnider. Hvis stoffet er mellem 8.000 og 10.000 dobbelt gnider, er det designet til let brug, og det opretholder ikke hverdagens slid. Polstret stof til medium brug er mellem 10.000 og 15.000 dobbelt gnider. De fleste beklædningsstoffer til boliger falder inden for denne kategori og kan modstå 10.000 til 25.000 dobbeltgnidninger. Se alt i møbelstof og bliv klar til dit næste projekt.

Tekstur

Tekstur er også vigtig for møbler, som du bruger meget tid på at sidde på. Ridsigt stof er måske ikke verdens ende for stolen i det studie, ingen nogensinde sidder på. Men til din sofa og lænestol, der bliver brugt hver dag, skal den være behagelig. Test stof på din arm eller ansigt for at kontrollere, om der er ruhed – den hårdere hud på dine hænder afhænger muligvis ikke af mere subtil skraphed. Lavet af hør er linned en ekstrem stærk naturlig fiber. Det er glat, blødt og naturligt skinnende. Linned modstår naturligt pilling og tilsmudsning, men det kan rynke let, hvilket gør det bedre egnet til afslappet end formelle rum.