Er du træt af din nuværende indretning – og vil du gerne have et hjem med mere charme og personlighed? Mange af os er nok faldet i fælden med et hjem fyldt med IKEA-møbler, og selvom IKEA-møbler absolut ikke fejler noget, så får det lidt vores hjem til at ligne alle andres. Vores hjem ligner altså mere et boligkatalog frem for et hjem. Det kan du dog nemt gøre noget ved. Vi har her samlet par tips og tricks til, hvordan du kan få mere charme og personlighed ind i dit hjem.

Inddrag ældre møbler og genstande

Alt behøver ikke se så poleret ud, og når det gør med helt nye møbler i hele hytten, giver det mere et indtryk af at være et udstillingshus frem for et hjem. Det er derfor en god idé at inddrage nogle antikke og gamle møbler, som skiller sig ud i den traditionelle meget minimalistiske indretning her i norden. Det kan nemt gøres med f.eks. et antikt spisebord i spisestuen, antikke natborde i soveværelset eller en pæn antik skænk i stuen. Der er mange muligheder – og det er virkelig den perfekte måde at få mere charme og personlighed ind i indretningen på.

Skab en rød tråd

En rød tråd i indretningen skaber harmoni og sammenhæng i huset – og det skaber en balance, som man kan mærke, når man bor i hjemmet. En god måde at skabe en rød tråd på er ved at vælge enten et tema eller et sæt farver, som går igen i alle rum. Det kan f.eks. være i form af de helt store indretningsartikler som f.eks. møbler eller de helt små som f.eks. sengetøj, vaser og lysestager. Et farvetema skaber ro i indretningen, og det medvirker til at boligen rent faktisk føles som et hjem, hvor der bor rigtige mennesker.

Prioritér hygge

Hygge er noget af det absolut vigtigste i hjemmet, hvis du gerne vil føle dig tryg og godt tilpas. Det kan gøres på mange måder. Du kan f.eks. tænke belysningen ind i indretningen. Om sommeren kan du med fordel indrette hjemmet således, at du kan nyde lysindfaldet fra vinduet, imens du om vinteren kan gøre brug af f.eks. stearinlys til at skabe en hyggelig stemning. Derudover må du absolut ikke gå ned på tekstiler og tæpper i hjemmet. Pyntepuder, tæpper og andre tekstiler er nemlig med til at bryde med den lidt hårde og kølige stil, som findes i langt de fleste danske hjem og skabe en hyggelig stemning.

Giv huset liv

Et traditionelt dansk hjem er generelt meget sort/hvidt, og det kan godt virke koldt. Det er derfor en god idé at bløde hjemmet op med lidt liv i form af træ og grønne planter. Hvis du ikke er så god til at passe på levende planter, kan du med fordel investere i nogle kunstige planter, som ser meget levende ud.