I disse tider flygter mange fra deres boliger ud i sommerhuse – og det handler jo i høj grad om, at mange af os bliver rastløse, når vi sådan er spærret inde i vores egne hjem og ikke kan komme nogle steder, hverken på arbejde, i skole eller ud at shoppe. Sommerhuset er blevet et frirum, hvor vi kan glemme verden i et par dage – et sted, hvor vi kan slappe af og samle fornyet energi til hjemmeskole, hjemmearbejde og meget mere.

Det er dog langt fra alle sommerhuse, der lever op til de mange krav, som vi stiller i hverdagen. Vi har derfor her samlet nogle gode råd til dig, der gerne vil forbedre sommerhuset, så det passer til hele familien – og så har vi også et par tips til nogle lækre detaljer, som du helt sikkert vil elske.

Udendørs afslapning

Hvis du primært bruger sommerhuset til afslapning, så er der nogle udendørs elementer, som du helt sikkert vil få brugt en del på dine sommerhusferier. Det kan f.eks. være et vildmarksbad, som bl.a. bidrager til at mindske stress, reducerer blodtrykket og giver dig en bedre søvn. Det kan også være en udendørs sauna, som får vores muskler til at afspænde og får os til at slappe helt af. Saunaen kan også bidrage til et sænket blodtryk, et styrket immunforsvar og en styrket mental sundhed. Saunaen kan også med fordel suppleres med en havebruser, så du kan udnytte det gode vejr om sommeren og for alvor få slappet af.

Lav en kontorplads

Hvis du bruger sommerhuset som et sekundært kontor, så kan du med fordel lave en fin kontorplads i sommerhuset. Du kan f.eks. investere i et hæve-sænkebord og en behagelig, ergonomisk kontorstol, så du har de bedste forudsætninger for at få udført dit arbejde. Hvis du ikke har et ordentlig sted at sidde og arbejde, vil du ikke være effektiv på samme måde som på kontoret – og du kan også ende med diverse arbejdsskaber, som f.eks. ondt i nakken og ryggen samt hovedpine. Det kan du undgå, hvis du blot indretter en fin lille kontorplads i sommerhuset.

Mal sommerhuset

Mange sommerhuse fra bl.a. 60’erne og 70’erne er beklædt med brædder indvendigt, og det kan godt gøre opholdsrum meget mørke og klaustrofobiske. De fleste mennesker foretrækker dog at opholde sig i lyse og indbydende rum, og det kan derfor være en rigtig god idé at friske sommerhuset lidt op med en omgang maling i lyse farver. Det skaber mere luft, og det skaber de bedste forudsætninger for afslapning i sommerhuset.