At gøre sit liv mere bæredygtigt er et mål for mange. Der er kommet mere og mere fokus på, hvad vi kan ændre i vores hverdag for at blive en smule mere klimavenlige. Udover madvaner og transport, så er der stadig meget vi kan gøre anderledes. Her kan du læse, hvad du kan gøre i dit hjem for at blive mere bæredygtig.

Begynd affaldssortering

Sortering af affald kan betyde at flere materialer bliver genanvendt. Hvis du ikke sorterer i dit affald, vil det hele ende på lossepladsen, hvorimod hvis du samler forskellige materialer, kan de bruges igen. For eksempel kan glas nemt smeltes om og blive til nyt glas. På samme måde kan metal også smeltes om og genanvendes. Det er nemt at begynde at sortere, og det er en hurtig måde at blive mere bæredygtig. Derudover er det også en god ting at lære dine børn at sortere deres affald og blive mere bevidste om miljøet.

Skift til miljøvenlige rengøringsmidler

Når vand bliver brugt i hjemmet, kommer spildevandet ud til et rensningsanlæg, men det er ikke alting i spildevandet, som anlægget kan fjerne. Forskellige kemikalier og medicin kan ende ude i vandløb, hvor det kan skade økosystemet. Heldigvis er der i de seneste år kommet mulighed for at købe miljøvenlige rengøringsmidler, som ikke indeholder skadende kemikalier. Når du leder efter miljøvenlig rengøringsmiddel, kan du gå efter dem markeret med ECO CERT. Den certificering verificerer, at produktet er miljøvenligt og ikke kun reklamere med det. Derudover kan du med fordel gå efter produkter med probiotika, som hjælper med at opretholde en sund mikroflora i hjemmet, som andre rengøringsmidler har risiko for at fjerne.

Spar på vandet

Rent vand er en mangelvare verden over, men heldigvis ikke i Danmark. Selvom vi har rigeligt rent vand, så kan det stadig være til gavn at spare på det. Det kræver energi at rengøre spildevand, og hvis der spares på vand, spares der energi. Det kan lyde besværligt at skulle gå ned på vand, men der er metoder, hvorpå det kan gøres nemt. Du kan investere i en vandsparer til batteriet på dine vandhaner. En vandsparer gør, at der kommer mindre vand ud ad gangen, men stadig nok til at gøre rent osv. Faktisk vil de fleste ikke kunne mærke forskel, når de vasker hænder eller fylder glas, men du vil kunne se en forskel i din vandregning.