Kender du det, når du ikke helt kan knække koden til hvordan et rum kan blive til en hyggekrog eller et kreativt hjørne? Måske har du et sofaareal eller et kontor, som bare ikke har den rigtige følelse omkring sig. Hvis du kan genkende det, så kan du her få lidt fifs og tricks, der helt sikkert kan hjælpe dig!

Smarte gardiner

Hvis du vil prøve at skabe lidt ekstra hygge i rummet, så kan det helt klart hjælpe stemningen at sætte plissegardiner op – sådan nogle behøver nemlig slet ikke at være kedelige! De er super effektive til at mørklægge rummet hvis solen skinner for meget ind. De kan også sagtens bruges som det inderste lag i en løsning med lange hængegardiner foran. På den måde får man både plissegardinernes effektive mørklægning og et ekstra lag personlighed til rummet.

Lyskæder

Når man så har mørklagt rummet, kan det være smart med lidt ekstra lys. Her er lyskæder noget, der kan skrue helt op for hyggen. Lyskæder er perfekte til tv-stuen eller soveværelset, hvor lidt let belysning er nok, men de giver ikke den optimale belysning hvis der er tale om for eksempel et hobbyrum. I det kreative hjørne skal lyskæderne derfor blot fungere som et supplement til den primære belysning, så rummet kan få lidt ekstra af den hyggelige stemning.

Billeder

Hvis rummet stadig mangler noget, skal du ikke miste modet. Billeder kan nemlig sagtens være hvad der mangler. Det kan både være indrammede citater eller mere detaljerede motiver, alt efter hvad du synes passer til rummet. Hvis du har en kreativ sjæl, kan du også selv give dig i kast med at male noget. Hvis rummet har en stor, tom plads, kan du også overveje om der er plads til en hel billedvæg. Det er faktisk kun din egen fantasi der sætter grænser.