Det er meget sjovt at lære at strikke, og det er ikke så svært, som du måske tror. Denne guide til det grundlæggende og videre har alt hvad du har brug for for at komme i gang, uanset om du aldrig har hentet nåle før eller bare har brug for en genopfriskning. Ellers kan du finde strikkeopskrifter til nybegyndere og erfarne strikkere her.

Væsentlige strikkefærdigheder og værktøjer

Der er flere grundlæggende færdigheder involveret i strikning. Dette er de sømme og metoder, du vil bruge i hvert strikningsprojekt. I tilfælde af strik- og vrangmasker danner de grundlaget for mere avancerede masker, som du lærer i fremtiden.

Du har også brug for et par grundlæggende strikkeværktøjer for at komme i gang. Gå ikke helt ud med det første, bare saml et par nåle (U.S. størrelse 6 til 8 er perfekt til begyndere), en garnkugle (medium vægt er lettest at lære) og en hæklenål eller garnål. Resten kommer senere, så spar dine penge, indtil du kommer ind i det og har en bedre idé om, hvad du har brug for (eller ønsker).

At vælge et godt mønster til begyndere

Når du har det grundlæggende nede, er det tid til at vælge dit første projekt. Det er en god ide at starte med noget lille og flad, der ikke kræver formning. Tørklæder er et godt sted at begynde, fordi de er så lange, at det tvinger dig til virkelig at kende de grundlæggende sømme. Desuden er opvaskestykker sjove og hurtige projekter, der blot kræver, at du strikker en flad firkant. De er begge også nyttige projekter, og at holde dine færdige strik i din synsvinkel er en stor motivation for at holde strikning. Mønstre er normalt mærket med strikkefærdighedsniveauet for at hjælpe dig med at vælge et godt begynderprojekt. Mange mønstre, også dem for begyndere, ser ud til at være skrevet i kode.