Det er ærgerligt, at opleve dine ellers så fine fliser, som du har nøje udvalgt til jeres indkørsel og terrasse efterhånden, blive mere og mere grimme og algebefængte. Vind, vejr og natur vil have en indvirkning på dine fliser, og derfor er det vigtigt at rense og vedligeholde dine fliser jævnligt, hvis du vil bibeholde den pæne overflade.

Fliserens med vand eller kemikalier

Når du skal rense dine fliser for alger og flisepest, så er der to måder, du kan gøre det på. Du kan enten klare det med varmt vand, en børste og en god omgang knofedt, eller du kan vælge den lidt nemmere metode med kemikalier. I dag er de fleste kemikalier godkendt i forhold til de strenge miljøkrav, men vær alligevel opmærksom på, hvad du bruger, hvis du vælger at rense dine fliser med et middel.

Du har måske også hørt om muligheden for at bruge højtryksrenser til at rense dine fliser. Det er dog frarådet, da det er meget nemt at komme til at skade fliserne med det høje tryk. Det vil rense fliserne nu og her, men du kan risikere at opleve, at alger og flisepest vil komme hurtigt igen og blive mere insisterende end før.

Du kan også vælge at få hjælp af en professionel til fliserens. En professionel vil typisk have stort fokus på at rense på en miljøvenlig måde – enten om det er med et godkendt middel eller med varmt vand.

Forebyg grimme fliser

Når du har renset dine fliser, er der et par ting, som du kan gøre, for at forebygge at alger og flisepest kommer igen lige med det samme. Det ene er en grundig imprægnering af fliserne, og det andet er at give fliserne en ny omgang fugesand, som vil modvirke ukrudt. Så slipper du for at skulle ud med lugejern og skrubbebørste hver anden måned.