Efteråret skrider frem og det bliver det køligere indenfor. Og når strømmen bliver alt dyrere, vil mange gerne spare på omkostninger og elforbrug. Sænkning af temperaturen i bygninger er en mulighed, men der er ting, du skal overveje, før du sænker eller slukker for temperaturen indenfor.

At sænke temperaturen i en ejendom medfører nemlig altid en risiko til kuldebro. Der skal være en vis temperatur indenfor i forhold til udetemperaturen. Et sted inde i konstruktionen vil der være et kondenspunkt, og dette kan være hårtyndt. For lavt i temperatur kan lede til at man når kondenspunktet inde i isoleringen. Det er derfor svært at kontrollere hvis du er nået dertil. Men hvis du ikke går under 15 grader, er du godt dækket ind, hvis man spørger ventilationseksperten, hos ventilation-montering.nu.

Står valget mellem at lade temperaturen være et par plusgrader eller slet ingen varme, er den bedste mulighed at lade det ubeboede hus stå fuldstændigt koldt. Selvfølgelig skal der så forberedes til at eliminere risikoen for f.eks. frostskader på vandrør.

Hvor meget skade kan et hus tage efter en kold vinter?

Det første, der bliver beskadiget, er overfladerne. Tapet kan f.eks. begynde at bue. Men det er stadig bedre end at have temperaturer på f.eks. kun 8 grader, og der vil komme kondens inde i konstruktionerne, som så risikerer at blive til skimmelsvamp. Så er det bedre at have nogle skavanker på overfladen og leje en affugter til foråret for at fjerne fugten igen.

Ventilationen skal altid være slået til

Ventilation Monterings ekspert anbefaler også at ikke at spare på montering af mekanisk ventilation. Konsekvensen kan være for høje niveauer af kuldioxid og luftfugtighed.

Du må derfor aldrig slukke for ventilationen, især ikke om vinteren. Hvis du slukker for ventilationen, dannes der kondens i ventilationskanalerne, og luftskiftet stopper. Hvis du er i tvivl om hvordan ventilationen fungerer hjemme hos dig, så kan du altid kontakte en ekspert i ventilation her hvor du f.eks. kan få gode råd både gældende ventilation i sommerhuset og i badeværelset, samt andre steder.