Møbelstof er ofte meget dyrt, og det er ikke altid penge, man har lyst til at bruge, når man sætter en gammel stol i stand. Om ikke andet, så kan du finde meget smukt og prisvenligt stof til møbler. Det hjælper dig med at sætte arvestykket fra dine bedsteforældre ordentligt i stand.

Hvilket møbelstof skal du vælge?

Ofte er det de neutrale farver, som kan modstå den slid og den belastning, der er i sofaen. Du kan også ompolstre både gyngestole, lænestole, spisebordsstole og små bænke med møbelstof. Det får et helt nyt liv. Du kan finde møbelstof i mange kvaliteter og typer. Nogle af kvaliteterne er denim, fastvævet, gobelin, kunstskind, kunst læder, frakke uld, møbel uld, møbel skum, møbelfilt, pels og møbelstof.

Efter du har fundet dit favoritstof til møbler, har klippet det, kan du endelig komme i gang med ombetrækningen. Her skal du ofte fjerne gamle møbelsøm og møbelstof. Du skal selvfølgelig også komme nyt skumgummi ind under det nye møbelstof. Ellers skal du i hvert fald sætte stoffet godt og stramt ind mod stolen.

Du kan ikke kun bruge møbelstof til sofaen og stolen. Du kan også bruge det til puden, tæppet eller hynden. Det giver et meget frisk udseende at have nyt stof på både møbler, hynder og puder.

Hvilken styrke skal dit stof til møblerne have?

Man måler styrken på møbelstof i Martindale. Der er flere retningslinjer, du skal følge. Det kommer selvfølgelig an på, hvilken belastning der er på dine møbler. Skal der være f.eks. hunde og katte i din sofa, skal du vælge et stof til møbler, som har en styrke over de 50.000 Martindale.

Du skal selvfølgelig også betrække møbler, som bruges af vokse med et større styrke end møbler, der bruges af børn. Når børn benytter møblerne, kan de ofte nøjes med stof i styrke 25 – 50.000 Martindale. Er det møbler, du bruger til dagligt og i en neutral belastning, så brug stof i styrken 15.000 – 25.000 Martindale. Dine finere puder til pynt, hynder osv. klarer sig bedst med op til 15.000 Martindale styrke.

Sørg for, at du kan få den rigtige støtte og vejledning, inden du skal i gang med dit ombetrækningsprojekt. Det kan være svært, hvis det er første gang, du kaster dig ud i det – men ikke umuligt med den rigtige hjælp. Heldigvis kan du hente hjælpen der, hvor du køber stoffet.